Hovudside

Hvordan trene sitrustrær

by Walther

Hvordan trene sitrustrær

Sitrustrær danner frukthager som bærer frukt i flere tiår. Selv et tre eller to i gården vil være en flerårig kilde til appelsiner, sitroner, lime eller grapefrukt, hvis det er riktig trimmet og trent. Beskjæring sitrustrær former dem for enkel høsting, eksponerer flere blader for lys i fotosyntesen, fraråder skadedyr og sykdommer, oppfordrer større frukt avkastning og øker kraft og langsiktige helsen til treet.

Bruksanvisning


•  Velg riktig tid til å trimme treet, basert på din voksende sone. I et temperert klima, er det tre sovende like før det begynner å spire og blad om våren. Sitrustrær er evergreens, og vil ikke gå nakne i enhver årstid, så velge sin sovende tid for beskjæring. Sjekk med en erfaren dyrker, en barnehage ekspert eller ditt fylke landbruket forlengelse kontor før trimming trær for første gang, for nyttige lokale voksende tips og for å unngå overpruning.

•  Fjern all frukt fra umodne trær - det betyr vanligvis trær ca 3 år og yngre. Hvis du tar ut tidlig frukt mens det er lite og grønt, vil treets baldakin være tykkere. Tynning skytende frukt på en moden treet øker kvaliteten av den gjenværende frukt fordi en tett avling betyr mindre, mindre ønskelig frukt. Tynning vil oppmuntre treet til frukt årlig i stedet for hvert annet år.

•  Trim en første året treets sentrum skyte om i to - hvis stammen er 30-36 inches høy, klippe den tilbake til 15 til 18 inches over bakken og trimme bort alle sideskudd.

•  Velg tre stillas grener det andre året. Stillaset grener er bærebjelken for trening formen på treet, som begynner i treet nest år. Disse grenene bør være solid topp, midtre og nedre lemmer at ringen treet med jevne mellomrom. Spare ytterligere tre hoved shoots eller lemmer som du klemme tilbake midlertidig. De tre ekstra skudd vil hjelpe den unge treet vokser kraftig, og til slutt vil bli ofret som stillas grener modne. Fjern alle resten av de nye grenene.

•  sviske ikke mer enn 15 prosent av skuddene på de grenene som er igjen i de følgende årene. Du ønsker ikke at treet skal være snau, bare romslig og sunn. Begynn med den øverste stillas gren og sviske overflødige skudd. Arbeide ned til de andre to stillas grener. Fjern de tre ekstra grener som ble klemt tilbake som dine stillas grener fylle ut og moden.

•  Årlig trimme noen syke greiner og skudd som vokser i feil retning eller krysset over hoved, sunne skudd. En sunn, produktiv treet bør være goblet- eller paraply-formet. Ta av nye skudd som vokser utenfor design. Trim lave skudd for å hindre lavthengende frukt som berører bakken.

•  Train og sviske for livet av treet. Target skudd som henger ned, vokse inn mot stammen, er for nær og parallelt med hoved skudd, eller at kryss grener. Ideen er å åpne midt på treet til lys og luft. Dette oppmuntrer fotosyntese og fraråder befolkning og fuktighet som fører til skadedyrangrep og sykdom. Det hjelper også treet holde formen for optimal fruiting og lett høsting.