Hovudside

Hvordan Test Pond Water

by Walther

Vann dammen kan komme ut av balanse raskt. Hvis vi har en kraftig regn eller kjøre off blir i vannet, hvis vi mate vår fisk for mye eller plantene dør, blir vår dam vann usunn. Usunn dam vann kan bli grønn med alger, få stygg og stinke, drepe fisk og planter og bli en forferdelig rot som gjør oss angre den dagen vi noensinne installert en dam. Sporadisk eller regelmessig testing av vannet kan finne problemene i sin begynnelse, slik at vi kan korrigere dem raskt før de kommer ut av kontroll.

Bruksanvisning


Når, hva, hvorfor og hvordan å teste.


•  Test din dam før blir introdusert fisk og regelmessig overvåke det hele året. Test din vann basert på værforholdene i ditt område. Hvis du har vinter, teste annenhver uke fra april til slutten av september. Test vinterstid spesielt når dammen blir avkjølt over. Teste hele året i sub-tropiske og tropiske klima.

•  Test for ammoniakk. Høye ammoniakknivåer kan være dødelig for fisk. Middels nivåer kan føre til slike problemer som deprimert appetitt, redusert vekst, svekket funksjoner og permanent gjelle damage.â € ¨ & # xD; Test for Nitritter. Nitritter er svært skadelig for fisk. Høye nivåer kan føre fisk å falme i fargen, gispe på overflaten og dø.

•  Test for Nitrater. Nitrater er funnet i alle gjødsel, men høye nivåer kan føre til en uønsket akkumulering av alger. & # XD; Test pH i vannet ditt. Acid dam vann (lav pH) kan resultere i en mangel på oksygen. Hvis oksygen ikke er tilgjengelig, kan fisken ikke puste, og vil dø. Alkaliske betingelser (høy pH) kan skade fisken og skade plantelivet.

•  For å teste for alle ammoniakk, nitrater, nitrater, og for å finne pH i vannet ditt, må du bruke utstyr inkludert i pakken du har. De fleste settene kommer med prøverør, teststrimler, pellets for å legge til vann, til ampuller med væske legge til å teste rør, og et fargekodet plastlist for å sammenligne din reagensrør vann til. & # XD; Så for å teste for pH, for eksempel fylle et reagensrør full av dammen vann, tilsett en dråpe eller to fra en test kit flaske og sammenligne fargen på testrøret vann til fargene på plaststripen. Avhengig av hvilken farge det matcher, vil du vite om din pH er lav, høy eller bare rett & # xD;. Alle testene fungerer på samme måte. Hva som skal legges til vann for å lage nivåer riktig er vanligvis lett bestemmes med samme test kit. Normalt må du kjøpe korreksjon materiale. Det kommer ikke med settet.