Hovudside

Riktig prosedyre for Starte tomatplanter fra frø

by Walther

Riktig prosedyre for Starte tomatplanter fra frø

Tomater er hjertelig, blomstrende sommeren grønnsaker som vokser godt i hjemmet grønnsakshager. Mange gartnere søke å starte sine tomatplanter litt tidlig etter spirende frø innendørs før utendørssesongen starter.

Samle frø


Samle tomat frø fra arvestykke tomater, som er de eneste tomater garantert til å forplante seg gjennom sine frø. Scoop frøene fra tomatene, skyll dem i kaldt vann, og deretter legge dem ut for å tørke i flere dager til en uke. Eller, som anbefalt av Tomato Garde Guru, kjøpe butikk-kjøpte frø for pålitelighet.

Starte Seeds


Plante tomat frø seks til åtte uker før den siste frost, for å gi dem tid til å spire og vokse for transplanterer. Fyll frø potter eller et egg kartong med frø starter jord, og purke tomat frø én per pott, 1/8 til 1/2 tommers i jorda. Vanne jorda med 1/4 tomme av vann fra en vannkanne og sette pottene på et sted hvor de vil motta mild solskinn hele dagen. Vanne dem hver par dager for å opprettholde fuktighet.

Spirende


Frø bør spirer innen 10 til 14 dager og begynner å vise grønne skudd over jorda. På den tiden, sette dem i full sol og øke vanning for å holde jorda konsekvent fuktig. Overfør spirene til større potter når de har fire blader, og plassere dem utenfor for å stivne når de er 3 til 5 inches høy. Når de har tilbrakt flere netter utendørs, vil de være klare for overføring til hagen.