Hovudside

Hva er en Steam Heating System?

by Walther

Hva er en Steam Heating System?

Dampoppvarming, mer oftere funnet i eldre boliger, har fordeler og ulemper. Damp varmesystemer forbli populær i historiske hjem og kan gi huseiere en lang levetid på varme.

Funksjon


En dampoppvarmingssystem er avhengig av en kjele for å varme vann, som danner damp. Dampen blir deretter overført gjennom rør til radiatorer plassert hele hjemmet. Radiatorene sprer varmen fra dampen inn i rommene.

Typer


Det er enkelt-pipe og to-rør damp systemer. I det førstnevnte, går dampen fra kjelen til en radiator, fyller den, og deretter kondenserer. Den resulterende vann reiser tilbake gjennom røret til kjelen. I et to-rørs-oppsett, kommer dampen inn i en radiator gjennom et rør, og de kondenserte vannet kommer tilbake til kjelen gjennom en annen.

Fordeler


Dampoppvarmingssystemer har forholdsvis få deler, noe som gjør dem robuste og pålitelige. Varmen de produserer er veldig rent og fritt for støv felles med ovner. De jobber også godt å varme leilighet og andre bygninger med flere boliger.

Ulemper


Dampoppvarming er ikke veldig effektivt, noe som kan øke kostnadene. Eldre systemer i boliger kan ha en virkningsgrad så lav som 55 prosent til 70 prosent. Damp systemer har også en tendens til å spre varmen ujevnt, og de krever årlig vedlikehold av en profesjonell.

Betraktninger


Selv populær i eldre boliger, bør damp varmesystemer bli erstattet hvis de er for gamle eller utslitte. Du kan oppgradere noen av dem til et mer effektivt system uten for store kostnader.