Hovudside

Problemer med utendørs tre ovner

by Walther

Utendørs tre ovner eller varmekjeler er plassert en avstand fra hjemmet ditt og rør blir drevet under jorden for å bringe varme inn i huset. De er også brukt til å varme gårdsbygninger, garasjer og andre uthus. Ovnene presentere mindre risiko fordi brannen er utenfor bygningen, og mange steder tre er lett tilgjengelig for å brenne for oppvarming. Det er ulemper som må vurderes før du kjøper en utendørs tre ovn.

Fysisk anstrengelse


Utendørs tre ovner krever mye stell. Du må gå ut til ovnen og legg tre daglig for omtrent halvparten av året, avhengig av klima. Du må kanskje laste trevirke så ofte som tre tindene i døgnet når det er veldig kaldt.

Dersom utendørs ovn er din eneste kilde til varme eller det er for oppvarming av vann i hjemmet ditt, vil du ikke være i stand til å forlate i vinter for mer enn en dag eller to uten å ha noen andre pleier det å hindre frysing av rør.

Utendørs ovner må overvåke og regelmessig justering, inkludert tilsetning av vann til kjelen. Du trenger ikke bare legge til tre. Dette krever litt mekanisk evne.

Ressurser


Til tross for produsentenes krav, utendørs ovner er ineffektiv og vil brenne mye av tre i løpet av et år. Du må kanskje så mye som 10 snorer av tre og ideelt sett et stort tre skur for å oppbevare det i. Hvis du ikke har tilgang til tre på eiendommen din for å høste og brenne, kjøpe trevirke kan være en betydelig investering. Faktor i kostnadene for tre før du kjøper en.

Nesten alle ovner trenger en kilde til elektrisitet for å drive viften, åpne og lukke luftventilen, og kjør pumpen. Hvis du mister kraft, trenger du en alternativ varmekilde.

Røyk


Røyk kan være et stort problem med utendørs tre ovner. Avhengig av værforholdene, og hvor godt krydret dine tre er, forventer ovnen for å lage masse røyk. Ovner røyker minst i kalde temperaturer når du brenner erfaren hardtre. Av denne grunn bør utendørs tre ovner ikke brukes i tette boligområder.

Ovner må plasseres med vinden fra ditt hjem og bort fra naboer.

Drevne påstander


Noen produsenter sier enhetene kan plasseres så langt som 500 meter unna huset, men så mye varme går tapt i rørene etter så lang sikt at enheten er ekstremt ineffektiv.

Påstander om at noen enheter ikke røyker er overdrevet. Hvor mye røyk ovnen produserer bestemmes av variabler som vær og veden du brenner. Produsenten har ikke kontroll over dette.

Noen stakere hevder at ovnene kan operere i opp til 96 timer uten å bli lastet. Dette kan være tilfelle om sommeren når du bare bruker ovnen til å varme vann. I fyringssesongen, må ovnen skal lastes daglig.

Gnister kan være et problem til tross for hva produsenten sier. Sørg for at enheten du kjøper, har en gnistfanger.