Hovudside

Kalium for Vegetabilske Planter

by Walther

Kalium for Vegetabilske Planter

Kalium er en av tre makronæringsstoffer som er nødvendige for plantevekst. Kalium er viktig for sykdomsresistens, kuldeutholdenheten og stivelse dannelse i vegetabilske planter. Planter som mangler kalium har svidd blader langs marginer, svake stilker og innskrumpet frukt. Kalium er oppbrukt i jord gjennom planteopptak og utvasking. Jord tester bør utføres før gjødsling med kalium.

Kalium i gjødsel Mixes


Kalium er inkludert i noen komplett gjødsel. Den prosentandel, etter vekt, av kalium i en gjødsel er angitt som den tredje rekke på posen etiketten. For eksempel kan en gjødsel etikett med tallene 5-15-10 indikerer blandingen inneholder 5 prosent nitrogen, 15 prosent fosfor, og 10 prosent kalium. Kalium lett livnære gjennom sandholdig jord. Å redusere overflatevann forurensning, aldri overfertilize med kalium. En jord test bør indikere om du har en kaliummangel og mengden av kalium som trengs for jord endring.

Organiske Kalium Kilder


Kalium er tilgjengelige i organiske materialer. Tre aske og gressrester gi en langsom frigjøring av kalium i jorda der planter kan ta opp næringsstoffet gradvis. Former med langsom frigivelse av kalium ikke ofte lekke inn i grunnvannet.

Anvendelse av Kalium


Å endre jord med organiske kilder til kalium, begrave flere inches av gress utklipp eller tre aske i det øverste laget av jord tre uker før planting tid.
Hvis du vil bruke kommersiell kalium til hagen, kringkaste beløpet foreskrevet på posen for grønnsaker og till den inn i jorda like før planting. Gjelder ikke kalium direkte til anlegget eller røtter.