Hovudside

Hvordan å beskytte mot Mikrobølgeovner

by Walther

Hvordan å beskytte mot Mikrobølgeovner

Siden oppfinnelsen sin, har mikrobølgeovnen bidratt til å redusere måltid forberedelse tid over hele linja. Moderne modellene er enkle å betjene, ren og program. Men er de trygge? Mikrobølger er i stand til å varme mat så raskt fordi de sender høyfrekvente elektromagnetiske bølger gjennom mat som varmes matens enkeltmolekyler. Denne elektromagnetiske strålingen er potensielt farlig. Imidlertid, i et riktig drevet mikrobølgeovn, er de inneholdt av mikrobølge dør. Uriktig bruk av en mikrobølgeovn eller en defekt dør segl kan imidlertid føre til mikrobølgeovn stråling lekkasjer. For å beskytte mot denne strålingen, sørg for at mikrobølgeovn er i orden.

Bruksanvisning


•  Les mikrobølgebrukerhåndbok grundig for å være sikker på at du overholder alle sine retningslinjer og sikkerhetstiltak. Et riktig operert mikrobølgeovn vil ikke avgi mikrobølgestråling.

•  Bruk aldri en mikrobølgeovn med en ødelagt port. Hvis døren er bøyd, bulker eller løs, kan det være å sende ut mikrobølgestråling. Ha mikrobølgeovn reparert (eller kjøpe en ny) før du bruker det igjen.

•  Stå vekk fra mikrobølgeovn dør mens det er i drift. Ikke len eller trykker på noen del av kroppen din mot døren for noen tid.

•  Ikke slå mikrobølgeovnen på når interiøret er tom.

Tips og advarsler


  • Hvis du er usikker på hvorvidt mikrobølgeovnen er trygt, bedre å ringe en servicetekniker. Før du gjør en avtale, spør dem om de har en mikrobølgeovn undersøkelse meter (de burde) brukes til å teste for mikrobølgelekkasje.