Hovudside

DIY Termostater

by Walther

Hjemmet termostaten styrer temperaturinnstillingene til oppvarming og kjøling. Termostater kan bli feil og systemet ikke fungerer effektivt. Mange eldre boliger har fortsatt kvikksølv brytertermostater som ikke holder en nøyaktig temperaturinnstilling. Den gjennomsnittlige hus kan erstatte termostaten med lite problemer. Det første trinnet er å avgjøre hva du trenger i en ny termostat. Når du har valgt en ny termostat, er det et spørsmål om å ta den gamle ned en og installere den nye termostaten.

Velge en ny termostat


Velge hva slags termostat å kjøpe avhenger av din livsstil og hvilke funksjoner du ønsker. Termostater er tilgjengelig på jernvareforretninger. Det finnes enkle manuelle termostater som du kan justere etter behov, men mange huseiere velger programmerbare termostater når erstatte sine termostater. Disse enhetene kan programmeres for en annen temperatur i løpet av dagen, noe som kan hjelpe din oppvarming og kjøling system være mer energieffektive.

Fjern The Old Termostat


Slå av strømmen til oppvarming og avkjøling system på effektbryter. Fjern termostaten dekselet ved å nappe dekselet fra termostaten. Noen termostater har en skrue som du er nødt til å fjerne. Når dekselet er av, vil du se de to til fire skruene som fester termostaten til veggen. Fjern skruene med en skrutrekker og dra termostaten av veggen nok til at du kan få tilgang til ledninger.

Hver terminal på termostaten er stemplet med et brev. Legg et stykke maskeringstape på hver ledning og skrive terminalen brev på maskeringstape. Fjern ledningene fra terminal ved å skru til klemmeskruene. Pakk ledninger rundt en blyant eller en stor spiker for å holde ledningene fra å falle inn i veggen hulrom.

Installere den nye termostaten


Sett ledningene gjennom den nye termostaten monteringsplaten og sett monteringsplate flush mot veggen. Bruk en torpedo nivå for å kontrollere nivået av monteringsplaten. Selv om nye termostater ikke bruker en kvikksølvbryter, er det fortsatt en god idé å ha termostaten nivå. Skru festeplaten inn i veggen ved hjelp av skruene som følger med den nye termostaten. Det er ikke nødvendig å bruke plast ankere i gips for montering termostater.

Fest ledningene til den nye termostaten kroppen terminaler. Matche den merkede tråd med den tilsvarende bokstaven på termostaten. Dette er hvor mange nye problemer termostat installasjons oppstår. Terminalene hver driver en annen kontroll i varme- og kjølesystemet. Ledninger å koble til feil terminal vil ikke systemet fungere korrekt.

Snap termostaten kroppen inn festeplaten etter ledningene kobles til. Program termostaten i henhold til produsentens anvisninger. Slå på strømmen igjen til varme- og kjølesystemet.