Hovudside

Hvordan Plant Gloriosa Rothschildiana pærer

by Walther

Hvordan Plant Gloriosa Rothschildiana pærer

En sommer-blomstrende vintreet som tar en "lang vinter lur" under sin off season, den "Rothschildiana" sorten av Gloriosa lilje (Gloriosa superba "Rothschildiana") tiltrekker seg oppmerksomhet. Sine gul-edged røde kronbladene ser ut som om de har blitt blåst opp fra sine blomster sentre. Gloriosa liljer, alle deler av disse er ekstremt giftig, er hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner åtte til 11 hvis tungt mulched i sone 8. De kan også heves som ettårige eller potteplanter i kaldere klima, og deres pærer - som faktisk knoller - lagret innendørs om vinteren.

Bilde Gloriosa "Rothschildiana"


Den veldreide røde og gule bladene av Gloriosa superba "Rothschildiana" er 2 til 3 inches lang, som de rødere petals av Superba arter som planten stammer. Men dens 5- til 7-tommers lanse-formede bladene er større enn den 4- til 5-tommers blader av superba. Disse bladene metamorphose inn tentakler på sine tips i begge varianter, og plantenes sylindriske hvit eller tan knollene er noen ganger delte seg. Økende til seks meter i høyden, vil Gloriosa superba "Rothschildiana" krever en espalier eller annen støtte som å klatre. Noen gartnere foretrekker å plassere den ved siden av en busk over hvilke det kan rykke ut.

Plant Gloriosa Knoller i containere


Hvis du ønsker å plante en gloriosa lilje i en container, valgte en 6 til 8-tommers potten bred nok til å komfortabelt huse en enkelt tuber når det ligger flatt. Fyll at container med fuktig, sur plantejord, og plassere en pott espalier eller eierandel i det. Plante tuber horisontalt 2 til 4 inches under jordas overflate foran espalier eller staven. Som hver tuber har bare ett voksende punkt, som en knopp kan allerede ha begynt å spire ved planting tid, sørg for å behandle den forsiktig for å unngå å bryte ut at knopp. I USDA soner lavere enn 8, kan du potten opp en tuber så tidlig som midten av våren for å gi gloriosa lilje et forsprang på sesongen. Hold spirende plante på en lys vinduskarm innendørs, vanning det når jorda er tørr 1 tomme under overflaten, inntil all fare for frost er over. Deretter flytter potten utendørs til en skjermet posisjon hvor den får minst seks timer med sollys tidlig på dagen, etterfulgt av skygge under varmere timer av ettermiddagen. Mate anlegget annenhver uke med en høy potash flytende plante mat som flytende tang (0-0-1), blande en spiseskje av tang med hver liter vann.

Plant Gloriosa Knoller i hagen


Hvis du bor i en USDA sone kaldere enn 8, vente til etter den siste våren frost dato for ditt område for å plante Gloriosa lilje knoller i bakken ved siden av et espalier eller annen støtte. I frostfritt klima plante dem fra januar til april, når været er fortsatt mildt, som Gloriosa liljer foretrekker dagtemperaturer på 70-tallet Fahrenheit og nattestid temperaturer i 60-årene F. Når du velger et område, velger en med sur jord der planter vil sole seg i minst seks timer med morgensol og være skyggelagt i løpet av ettermiddagen. Sprede to inches av kompost over bakken og grave den inn med en kopp per 10 kvadratmeter med en høy potash organisk gjødsel som 4-1-5. Plant de Gloriosa knollene horisontalt 2 til 4 inches under overflaten med de voksende poeng 8 til 12 inches fra hverandre. Vann dem godt umiddelbart etter planting og fortsette å vanne dem når bakken tørker til en tomme under overflaten.

Bevare Gloriosa Knoller Over Winter


Etter gloriosa liljer ferdig med blomstringen og begynner å dø tilbake, avta deres vanning før bladverket er helt tørt før du grave knollene i soner hvor plantene er ikke hardfør. Oppbevar knollene i en beholder med sand eller sagflis i et tørt, kjølig sted hvor temperaturen holder seg rundt 62-64 grader. Hvis knollene vokste i potter, kan du la dem i den tørre plantejord over vinteren, selv om det er best å pot dem opp i frisk jord neste vår. De må ha minst seks til åtte uker dvalen før de blir oppfordret til å spire igjen ved fornyet vanning, og kan lagres så lenge som åtte måneder. Fordi knollene er så giftig ved svelging, med saft som kan irritere huden i tillegg, husk å merke dem klart og holde dem ute av rekkevidde for barn og kjæledyr.