Hovudside

Hvorfor Is My Pool Liner Grønn på bunnen?

by Walther

Hvorfor Is My Pool Liner Grønn på bunnen?

Noen typer bassenger har liners, 20 til 30 ml-tykke plast ark som du drapere inne bærende konstruksjoner for å holde på vannet. De bærende konstruksjoner er oftest av metall eller sement. Pool liners kommer i en rekke farger og mønstre som passer individuelle smak. Noen ganger kan en glatt, grønn film vil danne på bunnen eller sidene av liner.

Alger


Alger er enkle planter som kan være så stor som gigantiske tare senger eller så liten som en enkelt celle. De kan leve nesten hvor som helst, vokse under arktisk is og lever i varme kilder. Alger sporer flyte på vinden, spirende og voksende når de lander i vannet. Algesporer kan også komme inn på føttene av ender eller svømmedrakter. Den slags alger som vokser i tjern og dammer er encellede organismer som kan gjengi raskt. Alger er bunnen av akvatiske næringskjeden og har eksistert siden tidenes morgen.

Alger Problemer i Pools


Algeoppblomstring skje i naturlig vann, men de kan også skje i bakgården bassenget. Alger kan raskt gå fra en mindreårig, uunngåelig element i enhver kropp av vann til en kraftig vekst som forårsaker problemer, spesielt når det linjer bunnen av bassenget. Hvis bassengvannet har høye nitrater eller ikke holdes ren, vil algene dra nytte av disse næringsstoffene for å vokse ut av kontroll. Organiske stoffer akkumuleres i vannet, for eksempel hudceller eller skitt brakt inn på føttene, vil øke sjansene for en algeoppblomstring.

Vann Tilstand Problemer


Hold pH i bassenget mellom 7,2 og 7,6. Hvis vannet blir mer basisk, over 7,6, vil algene vokse bedre. Anvendelse av en bufferforbindelse i bassenger holder vannet pH konstant. Noen pool nettsteder anbefaler natron, men kiselgur har andre kvaliteter å anbefale det, inkludert store kornstørrelse som ikke vil vannet tåkete. Du kan teste vannet totale alkalitet med et basseng testing kit eller et akvarium vannkjemi testing kit. I tillegg vil holde vannet fritt for løv og annet organisk avfall bidra til å hindre algeangrep. Avhengig av størrelsen på bassenget, er en overflate feiende vakuum mer effektiv enn hånden feiing overflaten.

Desinfiserende


Flere kjemiske og mekaniske metoder kan brukes til å rense bassenget for å redusere alger og andre vannlevende organismer som bakterier. Langt, er den mest brukte metoden klor sjokkerende, vanligvis oppnås ved å helle kalsium hypokloritt i bassenget. Hvis du bruker denne metoden, følger produsentens anvisninger nøye eller vannet kan brenne en svømmer øyne og hud. Noen nonchlorine kjemiske vann sanitizers, som kalium tetraborate, kobber eller sølvforbindelser, er sikrere, men dyrere. Begge disse metodene vil hjelpe kontroll alger, men det dødt organisk materiale vil drivstoff en annen algeoppblomstring etter de kjemiske fordamper. En annen dyrere, men sikrere og økologisk forsvarlig fremgangsmåte for regulering av algevekst som også dreper andre encellede organismer er en ultrafiolett lampe koblet til et basseng filter, som vil fortsette å drepe alger celler, så vel som bakterier og virus som de passerer gjennom filter.