Hovudside

Vegetabilske Gardens & Cross Pollinering Problemer

by Walther

Vegetabilske Gardens & Cross Pollinering Problemer

Bestøvning er en viktig naturlig prosess som er avgjørende for vegetabilsk produksjon. Noen grønnsaker er vind bestøves mens andre er insektbestøvet. Krysspollinering oppstår når pollen fra en grønnsaks pollinates en annen rekke. Krysspollinering vil ikke forekomme mellom ulike grønnsaker og vil bare føre til et problem hvis gartneren kommer til å spare frø fra ett år til det neste.

Krysspollinering Process


Krysspollinering kan oppstå når insekter besøke forskjellige blomster i hagen. Det kan også forekomme når det blåser eller kan utføres av et menneske gjennom hånd pollinering.

Hindre krysspollinering


Krysspollinering kan forebygges på mange måter. En måte er å plante bare en grønnsak utvalg for hver ønsket grønnsak. Dette betyr bare plante sommer squash istedenfor sommer squash og eikenøtt squash. En annen tilnærming er å levere pollinere de plantene som har en tendens til krysspollinerer.

Hånd Pollinering


Hånd pollinering er en måte å forebygge krysspollinering men gartneren må være flittig i denne tilnærmingen. Når blomstrer begynner å vises på planter i gresskaret familie, overvåke situasjonen til både mannlige og kvinnelige blomster er til stede. Å identifisere forskjellen, husk at den mannlige blomsten er mindre enn den kvinnelige blomst. Å utføre hånd pollinering, ta anther av den mannlige blomst og pensle den med en pensel for å plukke opp pollen. Deretter overføre pollen til stigmatisering av den kvinnelige blomst og knytte toppen av blomst av. Mais kan også være hånd øves. Den mannlige blomst eller dusk ligger på toppen av anlegget. Den kvinnelige blomst eller silke ligger lenger ned på stilken over bladene og på nodene eller felles anlegg. Det eksisterer to måter å pollinere mais. Den første tilnærmingen er å klippe dusken av og svinge den over silke som en tryllestav. Den andre tilnærmingen er å strippe dusken ned til anther og bruke pollen direkte til silke.

Cross-pollinerende Planter


Planter som er Cucurbitaceae eller i gourd familien er notoriske kryss pollinatorer. Dette inkluderer sommer squash, Halloween gresskar, vegetabilske spaghetti, eikenøtt squash og små dekorative gresskar. En annen plante som kryss pollinates er Gramineae familie eller mais. Pollinering mellom den samme sorten produserer korn som er spiselig og ensartet i utseende til at variasjon. Krysspollinering av mais kan føre til at det å ikke produsere kjerner som er tro mot den variasjon og i enkelte situasjoner få kornet uspiselig.