Hovudside

Slik installerer en Ground Rod Into Bedrock

by Walther

Slik installerer en Ground Rod Into Bedrock

En bakke stang er en metall skaft eller rør --- ofte kobber --- som brukes til jording. Jording er prosessen med å opprette et middel for spredendedesign farlige nivåer av spenning. Dette gjøres ofte ved å rette den elektriske ladning i et objekt eller materiale som kan absorbere en stor mengde strøm. Jordspyd brukes til å hjelpe direkte den elektriske ladningen inn i et objekt (generelt, jorden). Jordspyd kan få kontakt med grunnfjellet, men kan ikke graves gjennom berggrunnen. Følgende er instruksjoner for hvordan du installerer en stang hvor det er fjell.

Bruksanvisning


•  Finn et sted for din bakken stang. En bakken stenger er brukt som dirigent for å beskytte tårn eller hus fra lyn streik. Som lynet treffer stangen heller enn objektet (for eksempel et hus), gjennomfører metallstangen elektrisitet i jorden, rende lynet streik ufarlig.

•  Grav et hull i skitt der du ønsker bakken stang. Hullet trenger ikke å være dyp, men den dypere du har det i begynnelsen, jo lettere jobben din vil bli. Omkretsen av hullet også trenger ikke å være stor, bare tilstrekkelig nok for deg til å grave litt mer hvis du må.

•  Hell nok vann inn i hullet for å fylle en stor del av hullet. La vannet sitte i noen minutter, deretter grave litt dypere. Fyll hullet med vann igjen (om nødvendig) og la den sitte i noen minutter til.

•  Skyv jordspydet ned i grunnen noen få inches på en gang. Fjern bakken stang, og la vannet renne dypere. Hvis du foretrekker det, kan du grave dypere en tredje gang, men det vil trolig være grensen for hvor mye du kan grave for hånd. Etter tredje grave, bare bruke bakken stang og vann metode for å sette inn bakke stang. Sørg for at det alltid er nok vann i hullet for å fukte skitt. Fortsette å presse stangen i dypere som bakken myker, og trekk ut stangen å la vannføringen i dypere.

•  Hvis du treffer solid (seng) stein før du har nådd 8 meter, må du legge til flere strimler av kobbertråder for å hjelpe spre anklagene. Feste en ende av en lengde av kobbertråd til bakken stang, og foreta en sirkel rundt stangen som er omtrent 3 meter i diameter. Denne kabelen trenger ikke å bli begravet, men det er bedre og tryggere hvis det er; jo nærmere det er til grunnfjellet tryggere vil det bli.

Tips og advarsler


  • Du kan ha en stang av lengre enn 8 meter hvis du liker, men 8 meter er minimum for sikkerhet formål.
  • Ikke plasser bakken stang for nær et hus eller der små barn kan leke.