Hovudside

Sykdommer i Thunder Plum Trees

by Walther

Sykdommer i Thunder Plum Trees

Thunder plomme er en dekorativ plommetre kjent for sin røde blader, noe som framgår rubin-rød, snu til en rødlilla. Treet blomstrer med små hvite blomster om våren. En oppreist voksende tre, kan det nå en høyde på 15 til 25 fot. Thunder plomme er utsatt for noen sykdommer.

Svart Knot


Forårsaket av soppen Dibotryon morbosum (også kjent som Apiosporine morbosa), svart knute, en sopp sykdom, fører til omfattende skader på treet. Sorte knop (galls) form i greinene. Infiserte grener mister kraft og til slutt dø. Knutene er grønne når de først dannes, men deretter bli mørkt og stivne. De til slutt omringe grenen. Soppdreper programmer kan tilby beskyttelse fra svart knute, men den mest effektive metoden for kontroll kombinerer regelmessig beskjæring av treet med ødeleggelse av alt fjernet sykt tre.

Pulveraktig mugg


Pulveraktig mugg er en sopp sykdom som kan være forårsaket av Sphaerotheca pannosa eller Podosphaera tridactyla. Selv om det kan dukke opp i løpet av våren på nye blader, det oftest skjer på sensommeren og høsten. Hvit til grå sirkler av pulversoppvekst vises på bladene. Ifølge University of California Integrated Pest retningslinjer for håndtering, soppdreper applikasjoner ved full blomst og i 10- til 14-dagers intervaller etter blomst, etter behov, kan kontrollere sykdommen.

Blad Spots


Leaf flekker, noen ganger referert til som "shothole," er et resultat av den fungii Wilsonmyces carpophilus eller Blumeriella jaapii, som begge favorisere varme, våte forhold. Infeksjonen vises først som små, lilla flekker som gradvis forstørre, snu brun. Kontrollere sykdommen ved kultur metoder, slik som vanlig beskjæring, og raking og ødelegge syke blader, samt kjemiske kontroll, for eksempel programmer av ulike soppmidler, inkludert kobberbaserte produkter.

Bakteriell Leaf Scorch


Dig bakterien Xyella fastidiosa, som transporteres ved hjelp av vanngjennomfører vev av infiserte trær, forårsaker bakteriell blad scorch. Bakteriene forstyrrer vanntransporten, noe som resulterer i stress av treet, noe som fører til glohet av bladet marginer, samlet nedgang på treet og noen ganger død. Symptomer på sensommeren, med marginer på bladene snu brun og blir tørr. Bladene kan falle for tidlig. Ingen kur finnes for bakteriell blad svi, selv injisere syke trær med antibiotika kan redusere symptomene. Styrking den generelle helsen til treet med gjødsel, regelmessig vanning og beskjæring kan forlenge treets levetid.