Hovudside

Deler av en Rose Plant

by Walther

Deler av en Rose Plant

Hagebruk er vitenskapen om plante og blomster, deres reproduksjon og deres ulike deler. Lære de delene av rose lar deg utforske den reproduktive systemer av anlegget. Hage entusiaster ta vare å lære ikke bare hva pleier planten til å vokse, men også alle delene som utgjør en bestemt plante. Lære anatomi av roser er av særlig betydning for rose oppdrettere.

Begerblad


Begerbladene av en rose er de grønne kronbladene som dekker kronbladene før de blomstrer full. Begerbladene beskytte rose blomst fra elementene mens blomst utvikler og spredt ut mot gulvet når roseblomstrer. Begerbladene tiltrekke pollinatorer til blomstre med sin duft.

Petals


Kronbladene av en rose er myk å ta på og kommer i ulike nyanser av rosa, rødt, oransje og hvit. Roseblader har en signatur lukt som er konvertert til dyr parfyme og eteriske oljer. Roseblader tiltrekke pollinatorer, for eksempel bier, med sine farger og søt duft.

Kvinnelige Seksuelle Deler


De kvinnelige seksuelle deler av en rose er stigma, stil, eggstokk og ovule. Stigma er fettet verden på som stikker ut av toppen av en rose og er stedet hvor pollen er deponert. Pollen reiser ned fra stigma, gjennom den lange rør som stigma er festet til kalt stil. Pollen kommer inn i eggstokken på bunnen av tankene. De kvinnelige deler er kollektivt kjent som pistil av rosen.

Mann Seksuelle Deler


De mannlige seksuelle deler av rosen er pollenknapper og filament. Filament er den lange stammen inne rosen som støtter anther. Pollenknapper skape den reproduktive pollen, som distribueres til de kvinnelige deler av rosen gjennom pollinering prosess som involverer bier og fugler. De mannlige deler av rose er kollektivt kalt de stamen.