Hovudside

Hva kan jeg bruke til å fjerne rust fra verktøy?

by Walther

Hva kan jeg bruke til å fjerne rust fra verktøy?

Verktøy hjelper i reparasjon og vedlikehold av mange objekter gjennom et hjem. Men når det dannes rust på disse verktøyene og det sprer seg, verktøyene blir mindre effektive. Dannes rust som en kjemisk endring mellom metallet i verktøyet, og eventuell fuktighet som er på verktøyet eller i den omgivende luft. Du har mange måter å fjerne rust. Noen er bevist metoder mens andre er urbane myter som Coca-Cola fjerne rust. Men med så mange rust fjerning metoder tilgjengelig, finne produkter for å fjerne rust fra verktøy er ikke vanskelig.

Slipende produkter


For å fjerne rust fra verktøy må du skrape det av, noe som gjøres med en rekke selvheftende produkter, som for eksempel gryteskrubb, børster, stålull pads, sandpapir og stålbørster. Alle disse produktene er effektive i å bli kvitt overflaterust på verktøyene. Jernvareforretninger selger alle disse produktene. Produktet du bruker er oftest bestemmes av hva som er lettest tilgjengelig.

Kommersielle rustfjernere


Et bredt spekter av rustfjerner er solgt i jernvareforretninger eller hjemme forbedring sentre. Disse kommersielle produkter inneholder en myriade av ingredienser, men syrer er de mest vanlige. Syrer, slik som saltsyre, fosforsyre, oksalsyre eller saltsyre er vanligvis hovedbestanddelen i rustfjernere. Disse sterke, men toksiske syrer oppløse rust på verktøyene raskt, vanligvis i 5 til 15 minutter.

Naval Jelly


Navlen gelé er et annet produkt som fjerner rust. Det er en gel-lignende stoff laget med fosforsyre. Du kan bruke marine gelé på samme måte som du bruker en kommersiell rustfjerner.

Giftfri rustfjernere


For de som ikke ønsker eksponering for giftige kjemikalier, er det naturlig hjemme rettsmidler for å fjerne rust fra verktøy. Ifølge Earth Easy.com nettside, kan produkter som finnes på kjøkkenet fjerne rust. Sitronsaft og lime juice har sitronsyre som fungerer ved å løse opp rust. Hvit eddik og eple cider eddik har asketisk syre som er også nyttig for å bli kvitt rust på verktøy. Legge til salt eller backing brus til juice eller eddik forbedrer fjerning av rust på grunn av sine slip kvaliteter. Fordi sitron og asketiske syrer er ikke så sterk som fosfor eller oksalsyre, disse mildere syrer trenger for å holde på de verktøyene for 2 til 3 timer for å få rust av.