Hovudside

Hva er forskjellen mellom Anis isop & Isop?

by Walther

Anis isop og isop har lignende navn, men faktisk tilhører forskjellige arter. Den vanligste isop, Hyssopus officinalis er ofte brukt som en urt. Anis isop, også kjent som Hummingbird mynte, er kjent botanisk som agastache. Begge tilhører Labiatae eller mynte-familien.

Hyssopus


Hyssopus officin vokser mellom en og to meter høy med smale grønne blader. Den har små lilla, hvite eller blå blomster som vokser i pigger på de beste halvdeler av stilkene. Isop er svært aromatisk og har blitt brukt medisinsk så vel som i religiøse rensing ritualer.

Agastache


Agastache er en flerårig plante som også er aromatisk. Det blomster flere ganger i løpet av vekstsesongen med blomsterakser i hvitt, nyanser av rosa, rødt og blått. Bladene er vanligvis toothed og aromatisk. Native til fjell og prærien områder, har agastache også blitt populær som en tørke-tolerant anlegget.

Vanlige Temaer


Både agastache og isop er verdifulle i hager og tiltrekke sommerfugler og pollinatorer. Isop, lenge brukt i urtemedisin for å behandle plager inkludert revmatisme og hoster, kan dyrkes i urtehagen eller som en svært lav hekk. Agastache er attraktiv for kolibrier og kan dyrkes som en prøve eller i klynger.