Hovudside

Binding en Bonsai treet

by Walther

Binding en Bonsai treet

Bonsai treet, ansett som en kunstform av mange, er en liten skala replika av et gammelt tre. Treets utseende opprettholdes gjennom beskjæring og bindende teknikker. Bare velg grener får lov til å fortsette å vokse, og overdreven ny vekst er luket bort. Treets greiner beskjæres, bundet og opplært til å skape den ønskede visuell form. Utformingen av treet blir en kontinuerlig prosess som fortsetter i hele sin levetid.

Bruksanvisning


Kabling av Trunk


•  Velg kobbertråd eller eloksert aluminium wire som er fleksibel og sterk nok til å bøye og holde stammen i ønsket posisjon. Ideelt sett bør ledningen være tredjedel så tykk som stammen blir kablet. Du kan bruke flere ledninger som varierer i tykkelse å effektivt bøye ulike deler av treet i bagasjerommet.

•  Wire treet i de tidlige vårmånedene. Begynn ved foten av treet. Stikke en tomme eller mer av ledningen inn i jorden på stammen base eller feste ledningen til den siden av potten ved å lage et lite hull i siden av potten. Træ tråden gjennom hullet og bind den av.

•  Vikle ledningen rundt treet i bagasjerommet på en 45-graders vinkel. Fortsett å vikle ledningen opp i treet i bagasjerommet. Kontroller at ledningen er stramt, men ikke kutte i treet. Stammen kan holdes rett med wire eller bøyd til en ønsket apperaance.

Ledningsnett Grener


•  Bruk samme type ledning for å binde greinene - kobbertråd eller eloksert aluminium metalltråd. Wiren bør være en tredjedel av tykkelsen på treet grenen.

•  Fest ledningen til treet i bagasjerommet eller tilstøtende gren. Vikle ledningen rundt treet filial. Sørg for å skape like mellomrom mellom spoler. Spiral ledningen utover på grenen. Wiren bør være tett, men ikke bite i treets bark. Bøye gren og se nøye for å sikre at ledningen er ikke kutte i bark.

•  Hold gren på spissen og bøy den til ønsket fasong som du vind ledningen utover. Ledningen vil holde filialen på plass og trene den til å vokse inn i den formen du ønsker.