Hovudside

Slik Care for en Sedirea Japonica Orchid

by Walther

Sedirea Japonica, også kjent som en Nagoran orkide, er en japansk orchid sorten (fra «dyrket variasjon") som kan skryte av dype grønne blader og kremet-hvite blomster med attraktive lilla flekker. Sedirea Japonica vakre blomster er svært velduftende, gir av en hyggelig, sitron-sitrus duft. I USA, er Sedirea Japonica orkideer primært dyrkes innendørs, hvor det er lettere å simulere vekstforhold av sin opprinnelige japanske klima. Med riktig pleie, kan din Sedirea Japonica dyrkes som en potteplante i mange år.

Bruksanvisning


•  Plasser Sedirea Japonica orkide 07:56 meter fra en øst- eller sørvendt vindu der det kan motta 5:56 timer med lyse, indirekte sollys per dag. Pass på at stedet du velger for din orchid er plassert minst seks meter fra klimaanlegg, ovner eller utkast som kan føre til den voksende medium for din Sedirea Japonica orkide å tørke ut for tidlig.

•  Hold temperaturen i rommet der Sedirea Japonica orkide holdes mellom 65 og 80 grader F. på dagtid. Senk temperaturen med 10 til 20 grader om natten for å etterligne naturlig kjøligere nattetid temperaturer som din orchid ville oppleve utendørs; lavere nattetid temperaturer er viktig for sunn blomst produksjon.

•  Løft opp luftfuktigheten i hjemmet til mellom 50 og 70 prosent luftfuktighet for å gjøre det gjestfrie for din Sedirea Japonica orkidé. Fyll en grunne skuff med småstein og dekke småstein med vann. Plasser orkide på toppen av skuffen, og pass på at vannet ikke berører bunnen av planting container. En annen måte å tilby sunn fuktighet for din orchid er å plassere en kul-tåke luftfukter i rommet der orkidéen holdt.

•  Sjekk fuktighet av den voksende medium daglig for å bestemme når man skal vanne orkidé. Vanne orkideen når overflaten av den voksende medium føles tørr å ta på. Bruk kildevann eller samlet regnvann når vanning din Sedirea Japonica orkide for best resultat.

•  Gjødsle orkide annenhver vanning i løpet av våren, sommeren og høsten. Redusere hyppigheten av befruktning til en gang i måneden, eller en gang hver tredje vanning, i vintermånedene. Bruk en spesielt formulert orkide gjødsel eller en urea-fri 20-10-20 gjødsel for å mate din orkidé. Følg anvisningene på merket for spesifikke gjødsel-applikasjons retninger.