Hovudside

Bruk av Red Oak Wood

by Walther

Bruk av Red Oak Wood

The Northern Red Oak (Quercus rubra) vokser opp til 90 meter høye og finnes i nordøstlige USA skoger. Den vokser raskt og er en hardfør tre som kan leve i mange århundrer. Som det er en av de viktigste tømmer trær i Nord-Amerika, er tre av nord rød eik høyt verdsatt. Den brukes som gulv, for å gjøre møbler og som råmateriale for bygningen.

Gulv


En av de mest populære gulv valg i dag, er rød eik en tett, støt- og slitasjebestandig treverk. Det er mer porøs og har mindre tannin enn andre etasjene, kvaliteter som gjør det mer motstandsdyktige mot flekker som kan følge av blekemiddel eller visse utførelser. Korn av rød eik, avhengig av hvordan veden er saget, kan vise seg på flere mønstre, blant annet tiger ray, brennes, Blomstrete, flake og sommerfugler. Hver rød eik gulv er visuelt annerledes, fordi styrene kan variere betydelig i utseende basert på faktorer som vekstsesong og underarter.

Møbler


Rød eik gjør utmerket møbler. Det flekker enkelt og bærer godt. Veden brukes til å lage pene kommoder, kister, rammer, byråer, bord, pulter, garderober og senger. Rød eik brukes til å gjøre alle stiler av møbler, men det er spesielt ettertraktet for å gjøre Mission møbler på grunn av de unike, lange stråler sett i korn. "Mission" refererer til de spanske oppdrag utbredt i California i slutten av det 19. århundre, der enkel, vanlig eik var vanlig. Denne stilen av møbler er fortsatt svært populært i dag.

Bygning


Rød eik er benyttet i mange anvendelser innen bygg og anlegg. Den brukes for å lage gruvetømmer, paller, gjerdestolper, skrin, fat, skip, panel, skallfasetter, interiør bolig trim, dunker, jernbane bånd, bokser, kasser, håndtak, lastebil senger og trailer senger. Rød eik sanden godt, lim lett og motstår splitting. Det er ofte plantet som en dekorativ treet i parker og utenfor boliger og bedrifter på grunn av sin proporsjonert krone og fargerik høst løvverk. I tillegg gjør det bra drivstoff tre for brenning.