Hovudside

Hvordan Knip av døde blomster Fra Orchids

by Walther

Hvordan Knip av døde blomster Fra Orchids

Det er flere grunner til at du bør fjerne døde orkideer fra anlegget ditt. Uten noen døde blomster, vil anlegget ditt ser sunnere og fyldigere. De døde blomstene også tappe næringsstoffer fra anlegget ditt. En orkidé vil produsere flere blomster hvis du fjerner døde vekst. Det er også en god måte å stoppe en sykdom før det overgår anlegget ditt. Deadhead dine orkideer regelmessig som en del av anlegget vedlikehold regime.

Bruksanvisning


•  Undersøk anlegget for døde eller døende blomster. Vær spesielt oppmerksom på eventuelle blomster som ser syke. Blomster som har merkelige klatter eller striper av farger, krøllet kronbladene eller er mindre intens i fargen enn andre blomster kan være stille tegn på sykdom.

•  Hold stammen av orkide i den ene hånden og ta den døde blomsten med den andre hånden. Trekk frem forsiktig på blomsten. Brukt blomster vil komme av ganske enkelt. Syke blomster kan trenge litt mer kraft til å fjerne, hvis de fortsatt lever. Ikke bøy eller knekke stammen i prosessen med å fjerne blomsten. Bruk hagesaks hvis nødvendig.

•  Kast de brukte blomster i kompost bin eller søppel. Ikke la de brukte blomster for å sitte på jord av orkidé. Noen blomster infisert med en viral eller bakteriell infeksjon bør ikke gå inn i en kompost bin. Plasser infiserte blomster i en plastpose og kast dem umiddelbart for å unngå spredning av sykdommen til andre planter.

•  Sjekk din planten jevnlig for brukt blomster. En god tid til å se etter brukt blomster er under vanning.