Hovudside

Hvordan lage en Vining Plant Gå opp en vegg

by Walther

Hvordan lage en Vining Plant Gå opp en vegg

Klatreplanter er vakre tillegg til hager og gir farge til vegger samt litt privatliv og beskyttelse hvis de blomstrer i løpet av vinduer. Men ikke alle klatreplanter lett vokse opp vegger. Mest duftende, blomstrende vinranker trenger hjelp av trellises eller andre støtter. Andre, som Boston eføy, har selvklebende pads og klatre opp noen struktur uten hjelp.

Bruksanvisning


•  Sørg for tynne, horisontale støtter for vinstokker med tentakler å vokse på. Fest strengen til trestykker ca 2 inches fra hverandre for tentakler til å gripe inn. Stykker av tre eller netting arbeid samt lenge treet ikke er mer enn 1/4-tommers tykt. Sukkererter og lidenskap vinstokker bruke tentakler å klatre.

•  Bruk noen form for horisontal, slank støtte for Twining planter som blåregn, klematis, kaprifol og morgen herligheter. Stolper, tråd, streng, tynne trellises og greiner jobbe for disse plantene. Plassere dem horisontalt 2 inches fra hverandre der du vil at anlegget skal klatre. Bruk et sterkt materiale for planter som blåregn som vokser veldig tung. Sterke metallkonstruksjoner fungere bedre for disse plantene.

•  Bruk streng, til tråd eller zip bånd sikre omkaster- vinstokker til et espalier eller annen solid støtte. Disse vinstokker klatrer ikke naturlig, men vil vokse opp en struktur hvis de får hjelp. Sikre vinrankene hver 6 til 12 inches ved å pakke kabelen rundt espalier og vintreet og knytte den på plass. Bære en langermet skjorte og hansker fordi de fleste omstokkere har torner. Bougainvillea og springende roser er eksempler på omstokkere.