Hovudside

Kontroll av Anthracnose på en Mango

by Walther

Kontroll av Anthracnose på en Mango

En type sopp sykdom som ofte forbindes med mangotrær, presenterer anthracnose som en svart sopp direkte på frukt og til slutt kan angripe hele treet, spesielt blomster. Heldigvis finnes det metoder for å kontrollere sykdommen.

Sorten Selection


Ifølge California Sjeldne fruktdyrkere nettside, visse mango tre sortar er resistente mot anthracnose, som Brooks, Earlygold og Tommy Atkins. Andre sortar er mer utsatt og bør unngås, for eksempel Aloha, Haden, Manila, pålitelig og Winters. Texas A & M AgriLife Extension hjemmeside anbefaler å plante en Indochinese variasjon, i motsetning til indiske varianter, som har mindre motstand mot sykdommen.

Omgivelseskontroll


Som anthracnose er produktet av vått, fuktig vær, vokser et mangotre i et tørrere klima kan bidra til å redusere utviklingen av soppsykdommer. I klima innstillinger, lage tørrere temperaturer med vifter eller vifter i nærheten trærne.

Forebygging / løsning


En kobber spray kan brukes til å styre eksisterende anthracnose forhold, som skal sprøytes inn termin anvendelser. Når vekst flush starter, gjelder captan soppdreper før blomstene gjøre en opptreden, og deretter re-spray med kobber når frukt knopper dukke opp.