Hovudside

Kan jeg bruke Thin Set til Lim basseng fliser?

by Walther

Et spørsmål som mange pool eiere har gjelder muligheten for å bruke tynne satt mørtel å lime keramiske fliser til inne og omkringliggende områder av bassenger. Tynne satt sement mørtel anbefales for en overlegen bindingen mellom base og fliser. Men i ita € ™ s opprinnelige tilstand, er tynn sett mørtel ikke egnet for bruk under vann. Vanntetting må gjøres før og etter installasjon av flisene for å hindre skade på bassenget og semente obligasjon.

Vanntetting


Det er to måter å vanntett bassengbunnen når du installerer keramiske fliser i et basseng. Den første måten er å legge en beskyttende, vanntett lag under den tynne satt sement. Disse kalles direkte obligasjonsvanntettingsmembraner og kan finnes på de fleste hjem forsyne butikkene. Ofte er det vanntette laget påføres med en pensel. Epoxys er en vanlig ingrediens av disse vanntetningsmembraner. Den andre måten å bruke impregnering er å blande noen vanntett tilsetningsstoffer med tynne satt mørtel. Additivene gradvis forsegle porene i betongen når det tørker, noe som skaper en vanntett binding. Men dette kan også gjøre flisene faller av lettere fordi grepet på flisen blir mindre sterk.

Thin Set Liming


Når basen er blitt impregnert, da den tynne sett mørtel kan påføres for å legge flisene. Området bør være helt tørt ved tidspunktet for anvendelsen. En tørr-set tynn sett mørtel bør brukes for best ytelse. Mørtelen er spredt på den impregnerte base og flisene blir presset på plass. Vanligvis tar det flere dager for mørtelen tørke helt. Dette vil variere fra produsent, men vanligvis ikke ta lengre tid enn 14 dager før vann kan legges til bassenget. Den lange herdeprosessen sikrer at flisene ikke vil gå av på grunn av vann eller kraft.

Fugemasse Sparkel


Ytterligere tiltak er også nødvendig for å fullstendig stenge av vannet fra det tynne sett mørtel. En fugemasse sealer skal brukes mellom flisene for å gi en vanntett cover og sealer. To typer sealer kan brukes. En fugemasse sealer av latex Portland sement fungerer godt for vanntetting fugemasse. Denne type sealer fungerer i alle temperaturer, og gjør det bra å gå frem og tilbake mellom vått og tørt. En epoxy sealer vil også fungere bra på vanntetthet, men fuger er sannsynlig å misfarges over tid når de utsettes for UV-stråler fra solen. Imidlertid er epoksy tetning svært fleksibel og holdbar i tillegg.