Hovudside

Hvordan ta vare på Fabric

by Walther

Hvordan ta vare på Fabric

Enten det er klær eller rå lengde, riktig omsorg for dine tekstiler er det som hjelper dem til å vare lenger. Mens omsorg for dagligdagse stoffer som bomull er relativt lite vedlikehold, delikate stoffer som silke, ull eller kasjmir krever spesiell omsorg. Riktig lagring, bruke riktig vaskemiddel og beskytte dine stoffer over tid vil bidra til å holde fargene lyse, hindre muggen lukt og øke deres totale levetid.

Bruksanvisning


•  Les etiketten. Mest klær bærer instruksjoner om hvordan det bør rengjøres. Du kan vanligvis finne informasjonen omsorg for bulk stoffer på nettet eller ved å spørre en selger på stoff butikken. Lær å dekode stoffet etiketten, som inkluderer symboler for "kaldt vann", "håndvask", "ikke jern" og "tørr ren bare." Besøk Ment Therapy nettsiden for en komplett diagram av vaskeri omsorg symboler.

•  Bruk "delikat" eller "mild" syklus og kaldt vann med en mild vaskemiddel for ull, kasjmir, satin og andre delikate stoffer. Det er bedre å ta disse stoffene til renseri, men hvis du absolutt må vaske dem, være så skånsom som mulig. Lay ullgensere flatt på et håndkle til å tørke for å hjelpe dem å holde sin form og unngå strekk.

•  Ikke trosse "Dry Clean Only" etikett, uansett hvor sterkt du blir fristet. Vi har alle gjort det - trodde vi var kraftigere enn den instruks om å ta klærne til renseri, bare for å finne dem krympet, falmet eller misdannet når vi tar dem ut av vaskemaskinen. Ikke risiker muligheten for å ødelegge dine fine klær. Lagre rene klær direkte fra de tørre rengjøringsmidler i den beskyttende plastsekker.

•  Lagre sateng, silke og blonder med silkepapir mellom foldene. Disse tynne, delikate stoffer har en tendens til å rynke og krøller lett. Silkepapir vil hindre at stoffet skrape seg selv og fra bretter innstillingen i over tid.

•  Hold alle tekstiler, klær inkludert, borte fra sigarettrøyk og forurensing. Sigarettrøyk og forurensning ikke bare lage klær og stoff lukter dårlig, men de også forårsake brun og gul misfarging. Hvis du bor i et urbant miljø, holder skapet eller armoire døren lukket.

Tips og advarsler


  • Bruk hvit destillert eddik eller vodka for å desinfisere og fjerne lukt stoffer, selv delikat seg. Du bør ha begge disse produktene i allerede i kjøkkenet - de har overraskende mange bruksområder. Hell to kopper hvit destillert eddik eller en kopp vodka på med vask og la klær element suge i 20 minutter for å drepe sterk lukt og bakterier. Du legger eddik eller vodka direkte til din vaskemaskin eller i vasken hvis du vasker for hånd.
  • Investere i enkelt plasthylser som zip klær for å beskytte dine klær eller bulk stoff. Beskyttende ermer holde ut lukt, midd og møll og hindre forurensing og sigarettrøyk fra forverret dine tekstiler. Plasthylser er spesielt nyttig for lagring gensere som må være mappe for å holde formen.