Hovudside

Fresh Herb Gardens

by Walther

Fresh Herb Gardens

Urtehager gjøre gode prosjekter for både nybegynnere og erfarne gartnere. Dusinvis av forskjellige urt frø er lett tilgjengelig fra enhver hage forsyning butikken. Hvis du er en nybegynner som er overveldet av antall valg, bare finne ut hva du har tenkt å bruke urter for. Friske urtehager vanligvis faller inn i fire ulike kategorier.

Culinary Herb Garden


En kulinarisk urt hagen er perfekt hvis du er lidenskapelig interessert i matlaging. Hjemmelaget urter gi mat en smak som rett og slett ikke kan oppnås med tørkede urter eller butikk-kjøpte krydder. Når voksende urter for kulinariske formål, vurdere hvilke typer mat du vanligvis koker å avgjøre hvilke urter er best for dine behov. Hvis du ikke holder deg til én type mat, velger allsidige urter som salvie, timian, persille, gressløk, dill, basilikum og oregano. Alle disse urtene kan brukes til mat som solide gryteretter, lette supper eller pastaretter.

Aromatisk Herb Garden


Du kan velge å dyrke urter rett og slett for den friske lukten de produserer. Noen sterke, hyggelige urter omfatter lavendel, rosmarin, merian, mange typer basilikum og nesten alle typer mynte. Aromatiske urtehager er perfekte for å plante ved siden av inngangsdøren eller veranda, som de gir en umiddelbar dempende effekt når han går inne. En miniatyr hage kan settes opp innendørs i et solfylt vindu ved hjelp av et bredt plantekasse. Alle aromatiske urter kan bringes inn og tørket når temperaturene begynner å slippe i høst. Skjær urter på bunnen av deres stammer og henge urtene opp ned fra et tak før de tørker. Tørking urter i et skap kan gi klærne en frisk lukt.

Medisinsk urtehage


Hvis du er interessert i å leve et helt naturlig liv, prøv å vokse en medisinsk urtehage. Mens effektiviteten av urter som medisin kan være opp til debatt, mange sverger ved disse naturlige alternativer. Noen trygge, vanlige medisinske urter inkluderer sitronmelisse, kattemynte, kamille og skullcap. I de fleste tilfeller er disse urter tørket og brukt til å lage te. Studere alltid sikkerheten til urter før du bruker dem for medisin.

Dekorative Herb Garden


Den eneste opptreden av urter er ofte nok til å gjøre gartnere ønsker å vokse en urtehage. Noen urter se vakre fra start til slutt, mens andre er i sin beste alder når de modnes og vokse blomster. Salvie, anis, kattemynte, oregano og lavendel er alle gode urter for en begynnelse gartner som de krever svært lite vedlikehold når det kommer til grooming eller gjødsling.

Planting urter


Forskjellige urter krever ulike behov i hagen for å vokse like høy og sunn som mulig. Imidlertid kan de fleste vanlige urter trives så lenge de får fire til seks timer med sol, løs jord og vann hver gang jorda begynner å tørke ut.