Hovudside

Gjør Blomster av kjøttetende planter Smell Bad?

by Walther

Gjør Blomster av kjøttetende planter Smell Bad?

Kjøttetende planter kan synes å være ting av mareritt eller skrekkfilmer, men disse dramatiske planter utgjør ingen trussel for mennesker og er verdt å bli kjent.

Historie


Selv om kjøttetende planter har eksistert siden kritt perioden, ble forslaget om at et anlegg kunne spise kjøtt ikke lett akseptert. På slutten av 1800-tallet bevis på plantenes matvaner ble anerkjent og deres eksistens bekreftet.

Attributter


Fordi kjøttetende planter er i stand til å rykke seg selv, må de lokke byttedyr for å mate. Venus 'flytrap slår bare kjevene på intetanende insekter, mens andre planter bruker slimete nektar å fange insekter. Rotte-spising pitcher plante, som navnet, er i stand til å lokke rotter inn i sin store oppsvulmede blomst å bli fordøyd. Kjøttetende plante blomster kommer i en rekke former og størrelser, men tendensen er for rike og levende farger og store figurer som avviker i form fra konvensjonelle blomster.

Lukt


Mens skjønnhet og lurer på blomsten av den kjøttetende plante kan være fengende, kan lukten av noen bare appellere til noen. Den Nepenthe planten kan dyrkes som et hus plante, men det avgir en lukt som noen mennesker kan være følsomme. Andre rovdyr, blant annet Venus 'flytrap, har ingen særegen lukt.