Hovudside

Interessante Fakta om blomster

by Walther

Interessante Fakta om blomster

Blomster har vært en viktig del av sivilisasjon fra begynnelsen. De har blitt drysset over salater, dyrket for sin skjønnhet og dyrket overalt hvor mennesker har levd. Selv om moderne mennesker forstå vitenskapen bak blomster og den rollen de utfører for anlegget, er blomstrer fortsatt drapert over grav eller gitt til en du er glad for å symbolisere sterke følelser. Som Henry Wadsworth Longfellow gang sa, blomster er stjernene i jorden.

Reproduksjon og Pollinering


Blomster er den reproduktive utvidelser av en plante. Blomster kan enten være mann eller kvinne, og planter kan ha begge kjønn vokser ved siden av hverandre. Mannlige blomstene har en stamen som er belagt med pollen. Sultne kolibrier eller insekter flyr fra blomst til blomst og bli belagt med pollen. Pollen er slutt fraktet til en kvinnelig blomst av pollinator; kvinnelige blomster har pistil strukturer, som mottar pollen og gjødsle frø. Frøene slippe unna blomst når de er modne, og en ny plante kan vokse fra frø. Blomstene bruker en rekke teknikker for å tiltrekke potensielle pollinatorer, inkludert velsmakende nektar og fargeskjermer.

Symbolikk


Gjennom historien har blomster vært forbundet med guddommelig kraft. I antikkens Hellas og Roma, gudinnene Chloris og Flora var ansvarlig for skjønnheten og beskyttelse av blomster. Lotusblomster står sentralt i hinduistisk mytologi; meditasjon på lotus sies å gi visdom og fred. Blomst kan også ta på symbolsk betydning. Valmuer har lenge blitt brukt for å minnes og hedre de døde, og i enkelte regioner er slitt av sørgende under begravelser.

Ekstreme Blomster


Blomster kan vokse til enorme størrelser, lukter råtnende kjøtt eller besitte noen annen rekke bisarre egenskaper. Titan Arum blomst, vanligvis kjent som liket blomst, utstråler en sterk lukt av råtnende kjøtt og kan vokse opp til ni meter høy, noe som gjør den til en av de største blomsten på jorda. Wolffia blomster er de minste blomstene; De driver på stille vann, og er usynlige for det blotte øye. Den cereus blomst bare blomstrer om natten og er verdsatt for sin utsøkte skjønnhet. Blomstene kan også ta på seg negative assosiasjoner; den vakre lilla revebjelle er giftige og representerer uærlighet og falskhet.

Blomster og skjønnhet


Blomstene er verdsatt over hele verden for sin skjønnhet, delikatesse og fargerike skjermer. Kirsebær blomstrer frakk kirsebær grener for bare noen få uker hvert år, og feires i Japan og USA for sine duse, skjøre rosa. Blå klokkene er spennende, blå og kan dekke store strekninger av skogbunnen. Hortensia blomstrer gjeng opp av dusinvis, og normalt vokse i duse rosa, hvit eller blues.

Spise Blomster


Noen varianter av blomster er spiselige og kan også være en deilig kompliment til en tallerken. Den søte kronbladene av nellik er vant til smaken te og likører, og kan inngå i ulike desserter. Løvetann er også søt og kan spises rå eller gjæret med vin. Andre blomster er farlig å spise, utløser en rekke helseproblemer. Oleander kan forårsake hjertebank, som kan være dødelig for enkelte mennesker. Spise hortensia blomstrer forårsaker oppkast, magesmerter og svakhet. Bare blomster som er kjent for å være spiselig bør spises.