Hovudside

The Life Cycle of Bermuda Grass

by Walther


Bermuda gress er et torv gress, som vanligvis brukes for plener, idrettsbaner og golfbaner. Slitesterk og tørke-resistent, er Bermuda gress også plantet på beite som fôr gress for husdyr.

Seed


En Bermuda gress anlegget starter med et lite frø som vanligvis spres av vind og regn. Innenfor hvert frø er genetisk informasjon som definerer hvordan frøet vil vokse til et Bermuda gress plante.

Spiring


Under skikkelig sol, jord, og fuktighetsforholdene, frø spirer og vokser. Lagret energi i frøet gjør at den kan danne et rotsystem, stengler og blader. Senere, produserer Bermuda gress sin egen energi fra vann, næringsstoffer og sollys gjennom fotosyntesen.

Forfall


Som frøplante modnes, spirer det underjordiske jordstengler, og over bakken den produserer utløpere, som er spesiell stengler. Disse utløpere spredt, spirende røtter og å starte nye Bermuda gress planter.

Seksuell Reproduksjon


Bermuda gress så begynner prosessen med seksuell reproduksjon, vokser en høy stilk med en klynge av fem eller seks tynne filamenter med små grønne blomster. Hver blomst inneholder pollenknapper som produserer mannlige pollen, og en kvinnelig organ, kalt en pistil.

Befruktning


Når pollen berører pistil, utgivelser det sperm som reiser gjennom pistil å befrukte ovules i bunnen av pistil. Disse blir frø.

Seeding


De modne Bermuda gress frø deretter falle til bakken for å spire og fortsette livssyklusen til anlegget.