Hovudside

Hva Oppløser Rust?

by Walther

Hva Oppløser Rust?

Rust vil inntreffe på metallet når metallet er blitt utsatt for fuktighet og korroderer. Hvis den ikke behandles riktig, kan rust fortsette å spise unna på metall før det fører til alvorlige skader. Du kan fjerne rust fra verktøy, rør og andre metallgjenstander ved hjelp av en rekke ulike rengjøringsprodukter.

Rust Remover


Det finnes en rekke kommersielle produkter som har blitt designet spesielt for å fjerne rust fra en rekke metall stoffer. Produktene inkluderer Rust Off, Evapo-Rust, Rust Gratis og Rust Slipp Super Gel. Disse produktene inneholder en blanding av kjemikalier og syrer som oppløses rust. Påføringsmetoder varierer etter merke.

Vingear


Eddik er en populær stand-by for rengjøring av en rekke forskjellige gjenstander uten å bruke kjemiske rengjøringsmidler. Eddik vil oppløse rust hvis igjen på en rusten objekt. Nedsiden av soaking gjenstander i eddik er at lukten er veldig sterk, og noen mennesker kan finne det støtende.

Baking Soda og sitronsaft


Natron kan kombineres med sitronsaft og brukes for å oppløse rust på en metallgjenstand. Du kan gjøre det natron i en lime ved å blande den med sitronsaft og deretter bruke det på de rustne områdene. Tillate den rette til å sitte i flere timer før du fjerner den. Dette rust middel har fordeler av å være både ikke-kjemiske og det lukter bedre enn eddik. For de mest effektive resultater, skrubbe elementet grundig med en fille eller skuresvamp.

Fosforsyre


Fosforsyre er ofte brukt av fagfolk for å fjerne rust fra bildeler og kommersielle maskiner og verktøy. Fosforsyre vil oppløse jernoksyd, som er rust, raskere enn den vil oppløse jern eller stål. Det kan nøytraliseres ganske enkelt med en natron lim - laget ved å blande natron og vann - når rust har blitt oppløst. Siden blandingen er vannløselig, bare vaske det bort. Fosforsyre kan kjøpes fra Oppussing butikker og kjemiske forsyne butikkene. Det er også inneholdt i drikking brus, som Coke og Pepsi.