Hovudside

Peis sikkerhet standarder

by Walther

Peis sikkerhet standarder

En brølende brann i en peis er forlokkende, koselig og en utmerket kilde til varme. Selv bygge en brann er en ganske enkel prosess, må sikkerhetsstandarder følges for å sikre sikkerheten til eiendom, kjæledyr og mennesker.

Chimney & Peis Retningslinjer


I løpet av sommermånedene, har skorsteiner og røykkanaler undersøkt av en profesjonell til å oppdage og reparere lekkasjer og fjerne hindringer. Åpne alltid flue før bygge en brann og la den være åpen inntil brikettene er helt slukket for å unngå opphopning av giftige gasser og røyk. Unngå bruk av væsker brann starter brensel som parafin, bensin eller kull tennvæske. Plasser en skjerm eller glass kabinett foran peisen åpning for å forhindre utslipp av glør eller gnister.

Innendørs Forholdsregler


Inspiser brann- og røykvarslere og skifte batterier ofte. Sjekk peis oppvarming ventiler og rør for hull og løs utrustning. Forlat aldri branner uten tilsyn.

Utendørs Forholdsregler


Sjekk taket området nær skorsteinen for døde blader, kvister og barnåler. Installere en skjerm over toppen av skorsteinen for å avskrekke utslipp av gnister. Hold veden stablet minst 30 meter fra boligen.