Hovudside

Best Trees for sone 4

by Walther

The Arbor Day Foundation opprettholder et kart over hardførhet soner for Nord-Amerika. Sone 4 strekker seg over toppen av USA, som dekker det meste av Montana, North og South Dakota, Minnesota, Michigan og Maine, og deler av Colorado, Iowa, New York, Vermont og New Hampshire.

Sone 4 gjennomsnittlige årlige minimumstemperaturen varierer -20 til -30 grader Fahrenheit. The Arbor Day Foundation opprettholder en søkbar database som identifiserer de beste trærne for ulike hardførhet soner.

Eple


Ifølge Arbor Day Foundation, tre typer epletrær er egnet for sone 4, inkludert Early Harvest Lodi og Red Jonathan. Dette er all matlaging og spise epler, som er perfekt for bruk i en frukthage.

Pære


Et annet frukttre som gjør det bra i sone 4 er pære, og det beste utvalg er Kieffer pære. Trærne er varmetolerante og frukten er brukt i mange oppskrifter for matlaging og hermetisering.

Gran


Seks varianter av gran vil tolerere klimaet i Sone 4. Disse spenner fra Oriental Spruce, som er perfekt for mindre områder, til det raskt voksende Norge Gran. Andre varianter er White, serbisk, Black Hills og Colorado Blå.

Washington Hawthorne


Washington Hawthorne er en sone 4 treet som gir vakre viser av vårblomster og er dekket i røde bær om sommeren.

Bjørk


Tre varianter av bjørk er egnet Sone 4 trær, inkludert gul, papir og River Birch. Alle tre gir vakker høst løvverk og interessant viser med sin bark, som varierer fra hvit til oransje til kanel i fargen.

Arborvitae


Ifølge Om Arborvitae, disse er eviggrønne trær fra sypress familien som spiller en viktig rolle i naturen. Bladene skaffe mat for hjort og annet dyreliv i de kalde vintermånedene. Fem varianter av arborvitae er best for sone 4, inkludert amerikansk, Nigra amerikansk, Emerald, Woodward Globe og Golden Globe.

Fir


Den spenstig White Fir er egnet for sone 4, og det vil trives der andre trær kan kampen. Balsam Fir er en saktevoksende arter, men det utvikler seg en nydelig pyramideform som kan nå opp til 75 meter i høyden, noe som gjør det til et perfekt tre for store mellomrom.

Magnolia


Hvis du elsker magnolia trær, er sone 4 er et bra sted å nyte dem. Seks varianter av magnolia vil trives i sone 4, inkludert Saucer, agurk treet, Jane, Star, Ann og den vakre Centennial Star. Blomst farger varierer fra kremhvit til mørkere rosa og lilla, med herlige dufter.

Oak


Syv varianter av eik er det beste for sone 4. Disse inkluderer hvit, Chestnut, Nord-Rød, Pin, Scarlett, Chinkapin og Bur.