Hovudside

Hvordan bygge fiskedammer med betong

by Walther

Hvordan bygge fiskedammer med betong

Bygge et lite dekorativt fiskedam er en flott måte å legge til en touch av naturen til din hage. Ett av problemene med prefabrikkerte plast-mold dammer, skjønt, er at de ikke alltid holder seg godt til elementene. De kan sprekke eller utvikle lekkasjer i sterk varme. Det samme gjelder for de mer fleksible liners. De rive lett. Betong er den klart beste materialet for innsiden av en fiskedam, som det er 100 prosent holdbar og ikke tendens til å øke PH nivå i vannet altfor drastisk.

Bruksanvisning


•  Velg et sted å grave dammen. Det ideelle stedet bør ha en blanding av sol og skygge. Det er greit å finne din tjern nær trær eller et gjerde-linje. Men husk at store trær, i tillegg til muligens å gi for mye skygge, har også omfattende rotsystemer. Store rotsystemer vil være vanskeligere å fjerne når du graver din hull.

•  Marker omkretsen av dammen ved hjelp av maleri oppstuss pinner som er vanligvis gitt ut gratis på steder som Home Depot. Fjerne merket av området for rusk som pinner, steiner eller blader.

•  Grav dammen. Begynn med å grave omkretsen først. Gjennomsnittlig damstørrelser går vanligvis rundt 5 meter med 4 meter. Men hvis du har en bestemt form eller design i tankene de nøyaktige målene kan endre seg. Gjennomsnittlig dammer også variere fra 2 til 3 meter dyp. Når du har gravd rundt hele omkretsen, deretter grave dammen selv. Prøv å skråne sidene av dammen fordi jo mer skråningen du har jo lettere vil det bli senere å helle betong.

•  Klargjør hullet. Du vil at selve hullet der dammen vil være å være så glatt som mulig før du forsøker å legge betong. For å gjøre dette, start ved å hakke bort noen røtter nederst eller på sidene med en øks. Bruk en hakke eller en rake og spade for å fjerne overflødig løst smuss.

•  Lay hønsenetting over bunnen av hullet. Dekke hele bunnen hvis mulig. Bruk trådkutting eller nebbtang til å klippe små eller odde-formede biter av wire

•  Mix vann og betong blanding i en trillebår eller flere industrielle store plastspann. Bruk instruksjonene på posen for å finne ut hvor mye betong du trenger for å fylle bunnen av dammen. For et 4 av 5 fot område, trenger du ca 5 poser. Begynn å helle betong over bunnen av dammen. Du vil bunnen til å være minst 3 til 4 inches tykt.

•  Bruk en hånd murskje for å glatte betongen ved bunnen av dammen.

•  Spread betong langs sidene av dammen med en håndsparkel. Det kan være lurt å bruke litt mindre vann når du blander betong for sideveggene. Et tykkere blanding, sammen med gode skrå sider, vil gjøre det lettere å danne betong sider.

•  La betongen "kurere" for 3 til 4 dager og deretter legge vann og lager din nye dammen.