Hovudside

Om Red Tre Plommer

by Walther

Om Red Tre Plommer

Kirsebær plomme (Prunus cerasifera) er et løvtre som vokser til en høyde på mellom 15 til 28 fot, med en lignende spread. Treet er vanligvis brukes i hjemmet landskaps takket være rimelig størrelse, spiselige røde frukter og attraktive blomster og bladverk. Flere sortar er tilgjengelig kommersielt i plante barnehager.

Beliggenhet


En opprinnelig fra Asia og Europa, er kirsebær plomme hardfør til US Department of Agriculture planting sone 5, samt varmere strøk i sone 4. Kirsebærplomme er ikke egnet for tropiske områder. Treet er tolerant av lys skygge eller flekkete sollys, selv om det frukt hardere når dyrket i en lys, full sol plassering. Kirsebærplomme er godt utnyttet som et eksemplar tre, eller som en container uteplass plante. Ikke plante i områder som er utsatt for saltsprut.

Kultur


Kirsebærplomme er tolerant av en rekke jordtyper, inkludert lett jord og tung jord, så lenge de er godt drenering. Kirsebær plomme er ikke kresen på jord pH, og kan vokse i sure jordsmonn samt alkalisk jordsmonn. Bladene kan gul og slå sykelig hvis jorda har for mye kalk i den. Treet produserer sine beste blomster og frukt hvis jorda holdes konsekvent fuktig, selv om det kan tolerere korte perioder med tørke.

Spesifikasjoner


Kirsebær plomme skryte spiselige frukter som kan spises rå eller kokt. Saftig kjøtt kan brukes til paier, terter og syltetøy. Unngå å spise frø hvis det smaker spesielt bitter. En grønn fargestoff kan utledes fra de lyse grønne blader av arten, og en mørk grå eller grønn farge kan utledes fra de små frukter. Treet er ganske utsatt for sykdom og skadedyr, og kan begynne å lide synlige feil etter 10 til 15 år.

Sortar


Kirsebær plomme sortar inkluderer den rød og lilla blader Atropurpurea, den rosa-blomstrete og lilla blader Mt. St. Helens 'og Newport, et kaldt hardfør variasjon som også byr på rosa blomster og lilla blader. Ifølge University of Connecticut, er den mest populære kirsebær plomme sorten Thunder. Torden vokser til en høyde på ca 20 meter, med en tilsvarende spredning. Treet produserer delikat duftende rosa blomster og mørk lilla blader.