Hovudside

Gjødsel Krav til Everbearing Jordbær

by Walther

Gjødsel Krav til Everbearing Jordbær

Everbearing jordbær er den ideelle jordbærplante type for hjem gartnere som vokser frukt i containere eller senger. De produserer svært få løpere, noe som reduserer spredning og gjør dem lettere å vedlikeholde. Uavhengig av hvor de er dyrket, everbearing jordbær kreve anvendelse av gjødsel for å øke produksjonen og sikre den generelle helsen til planter før, gjennom og etter flere faser av fruktproduksjon.

Om Everbearing Jordbær


Everbearing jordbær er en av tre typer av jordbær, i tillegg til juni peiling og fjærlager. De blomstre og produsere frukt i tre sykluser - vår, sommer og høst. Mellom disse periodene, oppstår lite blomstring eller fruktdannelse. Everbearing jordbær, som andre varianter, krever full sollys, omtrent seks timer eller mer per dag. Plante dem i godt drenert, næringsrik jord som er fri for ugress. Everbearing jordbær skal plantes i rekker av to eller tre med et minimum av 1 fot av avstanden mellom dem.

Jordforbedring


Forberede jorda før du planter jordbær å øke nivåer av næringsstoffer. Anvende en start gjødsel inneholdende like mengder av nitrogen, fosfor og kalium (NPK), for eksempel 10-10-10, til plantestedet. Spre det med en hastighet på £ 1 per 100 kvm. Ft. Når anvendt, bruke en spade for å grave gjødsel i jorda, slik at gjødselen trenger minst 6 inches dyp.

Fremme Etablering


Bruke enten et vannoppløselig gjødsel eller fortynne en start gjødsel med vann for å oppmuntre transplantasjoner for å etablere. Hvis du forberede en forrett gjødsel løsning, kombinere en eller to spiseskjeer med en 10-10-10 gjødsel med 1 liter vann og bland det til det helt i oppløsning. Påfør 1 til 2 kopper til jordbærplanter snart etter at de er transplantert. Følg instruksjonene på etiketten av vannløselig gjødsel for søknad.

Under Produksjon


Gjødsle everbearing jordbær ca halvveis gjennom produksjon i slutten av juli eller begynnelsen av august for å gi planter næringsstoffer som trengs for blomstre utvikling og frukt sett. Bruk en gjødsel laget med ammoniumnitrat som inneholder om lag 33 prosent nitrogen. Påfør om £ 1 for hver 100 kvadratmeter med planter. Spre det rundt ytterkanten av planter og unngå å få på blomster eller frukt. Vanne plantene grundig for å sikre gjødsel penetrerer planterøttene. Aldri over-befrukte everbearing jordbærplanter; for mye gjødsel fører til overflødig plantevekst og reduserer fruktproduksjon.

Post-Harvest-


Når den endelige innhøstingen er fullført, planter klippet ca 1 cm over sine kroner. Forkast planteavfall for å hindre sykdomsproblemer med fremtidige avlinger. Påfør 1 pund av en balansert gjødsel (NPK) med forholdstall på 10-10-10 eller 12-12-12 for hver 100 kvadratmeter med planting plass. Den gjødslings renoverer plantene og sørger for en produktiv avling neste sesong.