Hovudside

Hvordan Design en Home Safety Plan

by Walther

Hvordan Design en Home Safety Plan

Designe et hjem sikkerhetsplan er en aktivitet hele familien kan og bør delta i. Inkludert barn i planlegging vil hjelpe dem å føle seg mer trygg på hva gjøre i tilfelle en nødsituasjon innenfor eller utenfor hjemmet. Begynn med å lage en liste over mulige kriser som kan påvirke ditt hjem. For eksempel, hvis du bor i et område der skogbranner eksisterer eller sesong flom oppstår du trenger for å lage litt forskjellige sikkerhetsplaner. Etter du identifisere mulige kriser, begynne å designe ditt hjem sikkerhetsplan.

Bruksanvisning


•  Tegn et kart over ditt hjem. Hvis din hjemme har flere nivåer, tegne hvert nivå på et eget ark. Tyde på kartet alle dører, vinduer og andre tilgjengelige utganger. Marker hvor slukkeutstyr og nødutstyrspakker holdes. Indikere hvor stenge bryterne er for eventuelle gass-, elektrisitets- og vannkildene i ditt hjem.

•  Finn et sted å møte opp med familiemedlemmer utenfor hjemmet. Dette kan være på naboens hus eller ved en postkasse. Din møteplass bør være langt nok fra hjemmet for å være klar for brann eller andre farlige hendelser.

•  Lag en plan for nødhjelp som kan skje når medlemmer av familien ikke er hjemme. Lag en nødsituasjon kontaktliste for hvert familiemedlem som inneholder kontaktinformasjon for arbeid, skole, venner og slektninger. Legge listen i ditt hjem og har familiemedlemmer bære den på dem hele tiden. Velge et alternativt sted å møte opp med din familie, for eksempel hjemme hos en slektning eller en favoritt restaurant, i tilfelle er det ikke mulig å komme tilbake til huset i løpet av slike ting som en naturkatastrofe eller nasjonal krisesituasjon.

•  Lag en nødssituasjon kit. Tenk på alt du måtte trenge for å overleve i minst tre dager og hvilke dokumenter du trenger å ha rask tilgang til hvis du skulle måtte evakuere ditt hjem. Inkluderer tre liter vann per familiemedlem og ekstra vann hvis du har kjæledyr. Også inkludere i settet nonperishable matvarer, kokekar - for eksempel en gryte og boksåpner - medisiner og kopier av resepter, førstehjelp forsyninger, ekstra klær, lommelykter og ekstra batterier, en sveiv eller batteridrevet radio, hygiene varer slike som såpe og sjampo, vanntette fyrstikker, kopier av viktige dokumenter - for eksempel fødselsattester og kontoutskrifter - og kontanter.

•  Øv på sikkerhetsplan for ulike nødssituasjoner, som for eksempel brann, flom og jordskjelv. Vær sikker på alle familiemedlemmer vet sine rømningsveier, møteplass og hvor den nødssituasjon kit er plassert. Gjennomgå sikkerhetsplan hvert halvår for å sørge for at barn huske hvor du skal dra og hva du skal gjøre i tilfelle en nødsituasjon. Lære barn hvordan man ringer 9-1-1.

Tips og advarsler


  • Sørg alltid for røykvarslere og brannslukningsapparater er i orden.
  • Skift vann i nødstilfelle kit hver tredje måned.
  • Planlegg for omsorg for dine dyr i tilfelle en evakuering ved å kontakte nødly på forhånd for sine retningslinjer om å ta i dyr i et nødstilfelle.
  • Registrer deg for en HLR og førstehjelp klasse.
  • I tilfelle en nødsituasjon hindrer deg fra å forlate hjemmet, utpeke et rom i huset for å tjene som et krisesenter. Dette rommet skal ha minimalt med vinduer og tilgang til et bad og vann, hvis mulig.