Hovudside

Plum Tree Ikke Bloom i år

by Walther

Plum Tree Ikke Bloom i år

Komme plommer fra blomst til høsting kan være en utfordring, spesielt når fugler og ekorn er ivrig etter å dele i skuddpremie. Det kan bli enda mer frustrerende, men hvis den plommetre blomstrer ikke i det hele tatt, noe som betyr at det blir ingen avling. Det er mange årsaker til et tre unnlater å blomstre, inkludert alder, beskjæring, sykdom og mangel på sollys.

Alder


Plommetrær trenger flere år med vekst før de begynner å blomstre og produsere frukt. Mens noen typer frukttrær begynner å blomstre og sette små mengder frukt etter bare et år eller to, plommetrær er litt tregere til å modnes. Det tar et plommetre fire til seks år å bli store og modne nok til å blomstre, og produsere en avling. Dersom treet er yngre enn fire til seks år, er det mulig at det ikke vil blomstre i det hele tatt før det er en litt eldre.

Beskjæring


Alvorlig beskjæring vil stoppe en ellers sunn og produktiv plommetre fra blomstringen, og dermed fra å produsere noen plommer. Blooms oppstå på korte kvister og greiner, så fjerning av all den nye veksten kan også fjerne alle potensielle vårblomster. La det meste av den nye veksten på plass og i stedet sviske bare krysset grener og kraftig vekst som ikke tillater luft og lys for å sirkulere gjennom hele treet.

Sykdom


En sykelig plommetre vil ha problemer med blomstrende og sette frukt. Det er flere sykdommer som kan stoppe treet fra å sette blomster. Disse inkluderer plomme lommer, Valsa forderve, stem forfall, brun råte og forderve. Hvis treet vises ellers frisk, ta en nærmere titt på grener, bark og blader for tegn på sykdom som stiplede, spettet, gulnet eller krøllete blader, oser bark eller hemmet vekst. Ta en liten del av en gren til ditt lokale samarbeidsvillig forlengelse kontor for identifisering og testing for sykdommer hvis du mistenker at din plommetre er infisert.

Lett


Plomme trær trenger full sol for å vokse skikkelig, holde seg frisk, blomst og sette frukt. Dersom treet er i skyggen for en del av dagen, kan det ikke være mottar sollyset den trenger. Observere treet på ulike tidspunkt i løpet av dagen og legge merke til om den holder seg i fullt sollys hele dagen. Nabo trær kan trenge å bli trimmet tilbake for å tillate tilstrekkelig sollys, eller hvis plommetre er fortsatt liten, kan det være behov for å bli flyttet til en sunnier plassering.