Hovudside

Hvordan å male over tapetlim

by Walther

Etter å ha fjernet gammel tapet, kan du oppleve at mange tapetlim er godt fast til veggene. Det er flere tiltak du kan ta for å fjerne det, men selv etter å ha prøvd ulike metoder, kan det likevel bli hengende på. Du kan male over tapetlim uten helt å fjerne det. Selv om dette ikke vil produsere den jevneste mulig finish, med de riktige verktøyene, kan du lage vakkert malte vegger, selv med den sta lim fremdeles stakk til dem.

Bruksanvisning


•  Fjern så mye av tapetlim fra veggene som mulig ved å skrubbe dem med en svamp dyppet i tapet remover. Bruk gummihansker under arbeid, og skyll veggene med rent vann og la dem lufttørke.

•  Bruk en svamp sander å jobbe på tøffe områder. Når du har fjernet så mye lim som mulig, kan du bruke en gips slipemaskin for å glatte noen klumper ned. Det er lurt å fjerne eller glatt bort så mye av lim som du kan.

•  Påfør et lag med akryl primer over veggene, og la den tørke. Følg produsentens instruksjoner for tørketid og for å avgjøre om du trenger et nytt strøk.

•  Kontroller at primeren har tørket godt og begynne å male rommet. Følg instruksjonene som er anbefalt av malingsprodusenten for tørking mellom strøkene og til å bestemme hvor mange strøk med maling til å søke.

Tips og advarsler


  • Prøv å bruke en strukturert maleri effekt, for eksempel dabbing eller ragging. Dette vil skjule eventuelle ujevne flekker laget av venstre over tapetlim.