Hovudside

Hvordan Grow og pleie for Wild Roses

by Walther

Ville roser, også kalt arter roser, er hardføre og krever mindre vedlikehold enn andre rose varianter. Det finnes mange typer tilgjengelig, fra frodige busker til profilerte klatrere. Når du velger en vill rose, er det viktigste hensynet tilgjengelig plass, som noen vokser så raskt at de er nesten umulig å inneholde. Ville roser er tilgjengelige i ulike nyanser av rosa, rødt og gult. De gjør best i full sol og rik, godt drenert jord.

Bruksanvisning


•  Trekk opp alle ugress og gress fra planting plassering. Løsne jord 12 til 18 inches dyp med en hage gaffel og bland i 2 til 3 inches av godt råtnet gjødsel.

•  Grav et hull dobbel bredde og lik dybden av vill rose rot ball. Plant på det nivået den vokste før og fast godt å eliminere luftlommer. Vann til jorda er fuktig ned til roten ballen.

•  Legg en 3-tommers lag av flis rundt rosen, holde den minst tre inches fra plantens basen. Beskjære rørene tilbake til en høyde på 6 til 8 inches ved tidspunktet for planting. Bruk alltid vernehansker når du arbeider med ville roser, som de er dekket i rikelig, utrolig skarpe torner.

•  Vann når toppen tomme av jorda er tørr. Alltid legge nok fuktighet til å suge jord ned til røttene.

5-feed med en gjødsel designet for roser så snart ny vekst starter våren. Påfør en ny søknad etter blomstringen syklusen er fullført.

•  skjære vekk døde, skadede eller spinkle canes i sen høst eller vinter. Hvis vill rose vokser sakte eller får for store, kutt døde og skadede stokker hele veien tilbake til bakken. Utklipp øvrige veksten til en høyde på 1 til 2 inches. Rosen er ikke sannsynlig å blomstre neste sesong, men tung beskjæring stimulerer frodig, ny vekst.

Tips og advarsler


  • Unngå å plante ville roser på et sted som krever hyppig klipping, som deres rask vekst og skarpe torner gjøre klippingen i nærheten av dem en utfordring.