Hovudside

Hvordan virker Tile Grout fungerer?

by Walther

Hvordan virker Tile Grout fungerer?

Fugemasse Typer


Flis grout er en type mørtel brukes til å fylle mellom flisene. Den vanligste typen fugemasse brukes i boligprosjekter er Portland sementbasert fugemasse. Det kommer pusset eller unsanded, ferdigblandet eller pulverisert. Det er mange forskjellige fugemasse farger å velge mellom. Pusset fugemasse brukes mest når leddene er over 1/8 tommer. Det sementbasert og blandet med sand. Den ble deretter blandet med vann og påføres av fuger. Unsanded fugemasse er laget for leddene 1/8 tommer eller mindre, men er også mindre porøs, noe som gjør det til et bedre egnet for dusjer og benkeplater.

Klargjøring Grout


Verktøy som trengs for fuging inkluderer en fugemasse flyte, miksing bin eller bøtte, og en stor fugemasse svamp. En ren bøtte med vann vil også være nødvendig, og vannet vil måtte bli endret ofte. Fugemasse flyter fremover i en rekke forskjellige hardheter og myke flyter normalt anvendes for fuging slipt i et hjem. En hardere float kan gjøre installere unsanded fugemasse litt enklere fordi du jobber med mindre ledd. Alle ledd og flis skal rengjøres før man begynner å fugemasse. Noen ganger den tynne sett brukes til å legge flisene er presset opp mellom dem når flisene er satt på plass. Eventuelle overskytende tynne satt som kom opp mellom flisene skal kvernes ut og ryddet opp.
Den vanligste typen av mørtel som anvendes er pulverisert typen man blander med vann. Bland bare et beløp du kan jobbe med før det begynner å tørke. Alle produsenter har sine egne retninger for å blande fugemasse, men de alle er blandet og lov til å sitte i minst 10 minutter før du blir blandet igjen. På det tidspunktet fugemasse bør være klar til å søke.

Påføring av Grout


En liten mengde fugemasse er øses ut og plassert på flisen. I tilfelle av vegger og tak, sitter fuger på flottøren, og mindre områder blir arbeidet på. Flottøren da skyves over flisen, tvinge fugemasse inn i leddene. Når et lite område er gjort, er det svampet av med en ren svamp. Dette fjerner ikke bare det overskytende fugemasse, men renser opp leddene og gjør dem uniform. Dette gjentas inntil hele prosjektet er ferdig. Hvis det er et stort prosjekt, kan mørtelen må blandes i grupper. Det tar 24 til 72 timer for fugemasse tørke avhengig av varme eller fuktighet i luften.
Når det er tørt, er det gått over med en fugemasse pensel og området bør tørkes av med en ren svamp igjen. Når området er helt tørt igjen, bør fugemasse være forseglet med en fugemasse sealer. De fleste hjem forbedring butikker selger både en spray-on og flytende sealer. Væsken kan påføres med en svamp og lov til å tørke før du setter på et nytt strøk. Ved fuging og tetting, bør hansker for å hindre hudirritasjon.