Hovudside

Hvordan erstatte kopper vann linjer med PVC Pipe

by Walther

Hvis tiden noensinne kommer der du trenger for å erstatte kobber vann linjer, kan det være lurt å vurdere å erstatte dem med en type PVC-rør kalt CPVC som står for klorert polyvinylklorid. Dette røret er ment å bli brukt med drikkevann. Noen andre av denne piping fordelene inkluderer at det er raskt å installere, er rimeligere enn kobberrør og er ikke etsende, noe som betyr at det ikke vil råtne ut. CPVC rør krever ikke en lommelykt for installasjon, slik at du ikke trenger å bekymre deg for utilsiktet tar fyr på brennbare gjenstander i nærheten.

Bruksanvisning


•  Finn hovedvannavstengningsventil og slå den av. Du vil finne det hvor vannrørene kommer inn i hjemmet - vanligvis gjennom kjelleretasjen.

•  Mål eksisterende kobberrør, skrive ned disse lengder og størrelser, og telle opp alle beslag. Du vil bruke dette som din handleliste når du kjøper din nye CPVC rør.

•  Tegn en skisse av eksisterende rør for fremtidig referanse når du installerer CPVC. Skissen skal være bare en generell layout av eksisterende rør og bør vise rørdimensjoner, albue steder og tee steder.

•  Skjær ut kobberrør med slange kutter. Kutt rørene i håndterbare lengder for resirkulering eller deponering.

•  Tilpass rør hvor det går inn i ditt hjem for å akseptere CPVC. For eksempel, hvis din vannmåler ligger på gulvet der rørene går inn i ditt hjem, vil du ha en kvinnelig gjenget tilkobling ved utløpet av måleren. Vikle pipe tråden tape klokken rundt gjengene på din CPVC adapter montering og skru den inn i vannmåler. Strammes til tettsittende med din halvmåne skiftenøkkel. Tilpasninger vil variere avhengig av rør konfigurasjon. Det ønskede sluttresultatet er å ha en kvinnelig CPVC sittende klar til å ta imot din første stykke CPVC rør.

•  Se skisse og kutte CPVC rør til riktig lengde med PVC cutter.

•  Rens slutten av hver CPVC rør med ett-trinns CPVC sement. Også pensle innsiden av hver montering. Bare vattpinne ene rørende og montering av gangen. Sementen tørker meget raskt.

•  Skyv CPVC røret inn i montering samtidig vri det som det kommer. Når den bunner ut i beslaget, holde den på plass i 45 sekunder slik at sementen å sette opp.

•  Installer resten av rørene før systemet er ferdig. Utnytte beslag som er nødvendig for å gjøre de nødvendige vendinger, svinger og reduksjoner i rør størrelse etter behov.

Tips og advarsler


  • Støtt piping hver 4 til 5 meter med J-kroker. Avstanden er avhengig av temperaturen på vannet som strømmer gjennom rørene CPVC. Hvis varmt vann vil strømme gjennom rørene i rørsystemet vil kreve nærmere avstand enn den vil hvis det kalde vannet kommer til å løpe gjennom det.
  • Åpne alle vinduer eller gi tilstrekkelig ventilasjon for å holde lukt som et minimum. CPVC sement kan forårsake alvorlig skade på luftveiene ved innånding.