Hovudside

Biointensive Mellomrom for Asparges

by Walther

Biointensive Mellomrom for Asparges

Den biointensive system er en detaljert, integrert tilnærming til å heve grønnsaker, urter, frukt, nøtter, korn og mange andre vekster. Basert på intensive hagearbeid praksis lært av Alan Chadwick i 1960, er det biointensive systemet fortsatt blir forfremmet og raffinert av Ecology Handling. Denne omfattende visjon om bærekraftig matproduksjon gjelder årbøker, tre avlinger og flerårige grønnsaker som asparges.

Den Biointensive Method


Biointensive hagearbeid er et enhetlig system for hagebruk, slik at du ikke kan trekke ut en del av systemet, og forventer å oppnå optimale resultater. De forskjellige deler av dette svært detaljert system er avhengig av hverandre for å lykkes. Dette betyr at du kan oppleve utilfredsstillende vekst eller utbytte hvis du bare plante asparges ved anbefalt biointensive avstand uten å følge biointensive tilnærming til slike kulturelle praksiser som jordbearbeiding, vanning, gjødsling eller kompostering.

Grunnleggende om Biointensive


De tre pilarene i biointensive metoden er dypt jordbearbeiding, tett plantet senger og nøye gjort kompost som den primære kilde til næringsstoffer og organisk materiale. Noen mindre kritiske aspekter av systemet er følgesvenn planting, voksende avlinger som transplantasjoner når det er mulig og frø sparing. Vanning er også en viktig faktor i biointensive hager - nære planteavstander raskt utarme tilgjengelige jordfuktighet, så regelmessig vanning er viktig med mindre din jord kan inneholde store mengder vann, og du bor i et område med hyppige kraftig regnvær i vekstsesongen.

Asparges i det voksende Bed


Asparges (Asparges officianalis) er en langlivet staude som er tilpasset US Department of Agriculture hardførhet soner 2 til 8. Den dyrkes for kort, anbud skyter eller "spyd" som er klar til å høste om våren når de fleste andre avlinger er en lang vei fra modenhet. Mange gartnere starte en asparges seng ved å kjøpe ett-årige kroner; dette gir en tidligere avling og unngår plagsom arbeidskraft av tending saktevoksende planter. Den biointensive mellomrom for asparges kroner plantet direkte i en voksende seng er 12 inches. Som med alle biointensive avstander, refererer dette seg til en heksagonal planting mønster - med andre ord, blir tilstøtende rader av planter motvirket av halvparten av denne avstand, noe som resulterer i planter som er anordnet i samme avstand i alle retninger.

Asparges fra Seed


Til tross for populariteten til å starte med investerte kroner, vokser asparges godt når plantet fra frø. Du kan starte frøene om to måneder før den siste våren frost, men avlingen vil bli forsinket med ett eller to år i forhold til en krone planting. Hvis du er i stand til å huse og har en tendens asparges frøplanter gjennom vinteren, kan du starte dem seks måneder før den siste våren frost og kanskje eliminere denne tapt tid. Ifølge biointensive retningslinjer, bør asparges frø bli startet i en 3 tommer dyp flate på en sekskantet avstand på 1 cm, og når frøplantene bli overfylt, bør de bli flyttet til en 6-tomme dype flatt på en sekskantet avstanden 2 inches.