Hovudside

Hvordan kjøpe Leatherleaf Viburnum

by Walther

Fyll et skyggefullt sted i hagen din med en leatherleaf Viburnum, en stor eviggrønne som trives i den type fuktig, sur jord ofte funnet i nærheten av store trær. De grove blader, opptil 8 inches lang, gi denne busken sitt navn. Leatherleaf Viburnum, Viburnum rhytidophyllum, har prangende, duftende klumper av kremhvite blomster om våren. Som blomstene visne, røde bær dukke opp, snu til svart etter fallet. Kjøp en sunn ung plante for hagen din, og se den vokse til en høyde på 10 til 15 fot. Den vokser best i US Department of Agriculture hardførhet soner 5 til 8.

Bruksanvisning


•  Undersøk bunnen av busk. Leatherleaf Viburnum er en multistem busk, og du bør finne tre til fem lys brun stilkene med en litt uklar tekstur.

•  Sjekk bladene for farge og tekstur. Bladene på en sunn plante er en dyp blågrønn på toppen og en lysere grønn på undersiden. Toppen av bladene er grov og grov, mens bunnene har en uklar tekstur.

•  Se etter tegn på sykdom eller skadedyr, som, selv om sjeldne i leatherleaf Viburnum, vil hemme veksten og skjønnhet. Svarte eller brunrøde flekker på bladene indikerer sopp eller alger blad-spot sykdom. En pulveraktig hvit substans eller lyse grønne flekker på bladene er tegn på mugg.

•  Kontroller at anlegget navn på etiketten. Cree sorten har blader som er 2 inches kortere enn en standard leatherleaf Viburnum, og det ofte har flere blomster. Den Roseum sorten har rosa knopper, snarere enn standard hvit, men fargen på blomstene er den samme kremhvite.

Tips og advarsler


  • Kjøpe flere Viburnum busker for å skape en frodig, eviggrønne grensen eller hekk.
  • Fuzz på undersiden av Viburnum bladene kan irritere sensitiv hud.