Hovudside

Enkle måter å organisere huset ditt

by Walther

Opprettholde en organisert huset går en lang vei mot å skape en fredelig, lav-stresset hjem for deg og din familie. Med et sted for alt, streker morgen ut døren behøver ikke være ledsaget av panikk søker etter nøkler og lekser. Viktige papirer kommer lett til hånd. Måltidene er enkle å tilberede, regninger blir betalt i tide, avtaler er ikke savnet. Kan du ikke føle spenningen smelter ut av skuldrene allerede?

De-Clutter


Rot er sannsynlig å være din viktigste første hindring i å organisere ditt hjem. De fleste av oss bare har for mye ting. Det tar reell innsats for å hindre ekstra ting fra akkumuleres i huset. Shedding ting du ikke lenger ønsker er sunt og enkelt å gjøre. Bruke den klassiske Tre Box-metoden (eller en av dens mange varianter) for å rense huset ditt for ting som er ødelagt, utslitt, utdatert, stygg, bære for mye emosjonell bagasje, er ikke nyttig eller ikke gi deg noen glede.

The Three Box metoden krever tre store bokser merket "Put Away", "Give Away" og "Throw Away." Hvis du linje boksene med søppelsekker, kan du trekke ut en pose når den er full og starte en annen.

Sette av litt tid. De-cluttering absolutt trenger ikke skje i en gigantisk maraton, og faktisk som ville sikre svikt i prosjektet. Femten minutter til en time om gangen vil tillate fremgang uten å være overveldende.

Plukk ett rom og stille opp dine bokser på døren. Arbeid deg rundt i rommet. Plukke opp noen produkter som ikke er der de hører hjemme. Hvis de hører hjemme i dette rommet, setter dem bort. Hvis de hører hjemme i et annet rom, sette dem i den aktuelle boksen. Plukke opp noe du ikke vil - hvis det er i god form, det går i Give Away boksen. Hvis det ikke er det, søppel det. Når en boks er full, trekk ut posen og ta det med til søpla, sette den i bilen for å donere, eller sett den til side for å sette bort, avhengig selvfølgelig av hvilken boks er full.

Ikke gjør en stor rot ved å tømme alle skuffer eller skap på gulvet. Arbeid ett lite område om gangen, så når du ønsker eller trenger å stoppe, trenger du ikke en katastrofe. Rydd opp hele huset på denne måten, så du har tid og energi. Dette prosjektet alene vil gi en mer organisert hjem.

Etablere Bestill


Sett deg ned med en kopp din favoritt drikke og liste opp de tingene som driver du gal i huset. Noen kritiske elementet virker ikke riktig. Det er ikke noe sted å sette ting ved døren. Du har ikke nok søppelbøtter. Du kan aldri vite om oppvaskmaskinen er kjørt. Ingen henger opp sine håndklær. Bare la det hele ut på siden.

Analyser crazy-making ting en etter en. Brainstorm til du kommer opp med en gjennomførbar løsning. Det kan innebære et kjøp (for eksempel en ekstra søppelbøtta eller noen frakk kroker). Men ikke anta at å kjøpe noe vil automatisk løse problemet. Du må kanskje forsiktig omskolere et barn eller ektefelle om håndklær, lage litt "ren / skitten 'tegn for oppvaskmaskin, få ut limpistolen og fikse den ødelagte widget. Mange ganger bare tenke gjennom problemer sted vil la løsninger stige til overflaten av tankene dine. Hvis du trenger mer inspirasjon, se ressursene nedenfor for et vell av ytterligere organisere råd om å etablere rutiner, holde en familie kalender, arkivering, renhold, og mye mer.