Hovudside

Rengjøring Tips for Ceramic Tile

by Walther

Når du rengjør keramiske fliser, har du en rekke alternativer. Disse alternativene vil avhenge av hvor skittent flisen er, hva slags flekker du arbeider med og dine personlige rengjørings preferanser. Uansett hvor farget din keramiske fliser, det er nesten helt sikkert en måte å løfte flekker og gjenopprette flis til en ny, skinnende utseende som gjør at du føler at du har installert splitter nye fliser i stedet for bare å skrubbe den gamle fliser.

Innsnevring ned Rengjørings alternativer


De viktigste kriteriene for rengjøring av keramiske fliser vil ha å gjøre med dine personlige rengjørings preferanser og hva rengjøringsmidler kan trygt brukes på keramiske fliser. Hvis du bare bruker grønne rengjøringsmidler, da alternativene når det kommer til rengjøringsmidler vil være noe begrenset. Du vil sannsynligvis ønske å bruke væsker som hvit eddik, natron eller muligens blekemiddel og varmt vann. Hvis du ikke er begrenset til grønne rengjøringsmidler, er det flere mer konvensjonelle alternativer for rengjøring flis som kan finnes til enhver matbutikk eller rabatt butikken.

Samle Dine Cleaning Supplies


Basert på den type flis som du har, kan det hende du trenger noen spesialiserte rengjøringsmidler. Alle keramiske fliser bør mopped og feide å fjerne skitt på overflaten og rusk, men du kan også trenge en myk børste, hvis du trenger å skrubbe teksturert flis, og en frotté klut for å fjerne skitt fra glatt, skinnende fliser. Kontroller at du har filler som kan kastes når du er ferdig med rengjøringen, fordi rengjøring keramiske fliser er hardere på renhold forsyninger enn det er på flisen selv.

Starter


Uansett hvilken type flis du har, vil du trenger å gjøre noen foreløpige rengjøring før du virkelig begynner å skrubbe. Feie gulvene. Du bør ikke bare gå over dem med en kost, men også bruke en visp kost for å komme inn i hjørner og sørge for at det ikke er noe skitt igjen å slå inn gjørme når du begynner mopping. Du kan også kjøre over hele gulvet med en mopp og en mild rengjøringsmiddel. Dette vil løfte generell smuss og skitt og gi deg en i utgangspunktet ren overflate å arbeide med. Når du har gjort dette, kan du begynne å håndtere eventuelle problemområder som flekker og fugemasse problemer.

Jobber med problemområder


Det er tre hovedtyper av problemer som du kan ha med keramiske gulvfliser. Du kan ha flekker der noe våt satt og mineraler i dette elementet igjen en mørk ring. Disse ringene bør ikke skrubbes, siden dette vil skade overflaten på flisen. Men å legge en fille dynket i hvit eddik over flekken i ca 5 minutter bør løfte opp mineralene slik at de kan tørkes bort. For det andre kan du ha misfargede fuger mellom flisene. Dette kan løses med hvit eddik og en skurebørste, eller du kan skrubbe området med blekemiddel eller en løsning av natron og vann. Alle disse blandinger vil hjelpe drepe mold og eliminere flekker fra fugemasse. Til slutt, hvis du har teksturert keramiske fliser, så du kan ha noen alvorlige mud caked inn i de strukturerte områdene av flis. Siden du ikke kan skrubbe denne gjørma med en skuresvamp, må du stole på en myk skrubb børste og noen alvorlige albue fett å gjøre triks. Dersom slammet deigete inn i sprekker, så la en fille dynket i vann eller dekkes i et vann og natron lim sitte på toppen av området mens du arbeider på en annen del av gulvet. Deretter fjerner fille og begynne å skrubbe etter 5 til 10 minutter har gått. Væsken og natron bør ha myknet opp slammet.