Hovudside

Hva spiser Yucca planter?

by Walther

Hva spiser Yucca planter?

Evergreen, flerårige busker eller trær med tykke, sverd-formede blader, mange arter av yucca planten er utsatt for angrep av en rekke feil. Disse insektene varierer fra egoistiske inntrengere som dreper planten når den er stresset, til en møll som gjør sitt beste for å gi anlegget med nytt liv.

Mealybugs


Mealybugs fest på undersiden av bladene og på røttene av yucca, ser ut som en samling av hvit bomull. De la bak deres avfallsprodukt - Honeydew - som springer den lidelse som er kjent som sotet mold: mørke, klebrige globs som klamrer seg til anlegget. Fôring stunts veksten av yucca og alvorlig angrep av mealybug kan potensielt drepe planten. Påføring av insektmiddel er effektiv i å kontrollere skadedyr.

Skalaer og Thrips


Skalaer er rund eller oval, brune insekter kamuflert godt av yucca og kan være vanskelig å se. De lever av blader og stengler av yucca og forvaltes effektivt mine kjemiske metoder. Thrips er bitte små insekter med en utkant av hår rundt kantene på begge vingene. Fargen på thrip varierer i henhold til de arter og bladene de beiter bli krøllet og forvrengt med de skadede områdene å ta på seg en sølv eller grått utseende.

Yucca Weevil


Yucca snutebillen (Scyphophrus acupunctatus) er en svart, snute-nosed snutebillen som produserer hvite larver som tunnel under både barken og tuppen av anlegget. De lever av bladene, etterlater en samling av hull. Omtrent 1/2 tommers lang, infests yucca snutebillen bare yucca. En alvorlig angrepet er i stand til å drepe planten. Ingen kontrolltiltak er kjent; en yucca sjelden gjenoppretter etter å ha blitt bebodd av denne pest.

Yucca Moth


Yucca møll (Tegeticula) er den eksklusive pollinator av yucca møll. En symbiotisk forhold som har båret på i 40 millioner år, bærer møll pollen fra en yucca til en annen og innskudd egg i plantene det pollinates. Disse eggene blir til larver som lever av frø av yucca før de graver seg ned i bakken, spin kokonger og vente på å bli forvandlet til voksen møll. Den sultne larvene er i utgangspunktet hvit før du slår rosa eller rød med modenhet.