Hovudside

Hvordan lage glassfiberarmert plast

by Walther

Hvordan lage glassfiberarmert plast

Glassfiberarmert plast er vanligvis referert til som fiberglass og består av lag av tørt glassfibermateriale som er individuelt mettet med glassfiberforsterket harpiks. Harpiksen er en meget tykk væske som krever en katalysator for å herde. Glassfiberarmert plast er en veldig sterk og varig konstruksjon materiale som er brukt til mange ulike formål, for eksempel reparasjoner, forsterkning av andre materialer eller hoved bygging av noe. Glassfiber vil hefte til nesten alle overflater, inkludert metall, tre, plast og med isopor.

Bruksanvisning


•  Kutt glassfiber matte til den størrelsen du trenger å bruke en barberhøvel kniv. Jo flere lag du bruker tykkere de ferdige glassfiber vil bli.

•  Klargjør overflaten av en metallbord ved å anvende to lag av båten voks. La voksen herde og buff tabellen ved hjelp av en elektrisk buffer.

•  Bland katalysatoren med harpiksen i en liten bøtte ved hjelp av en rørepinne. Rør harpiks til det blir en jevn farge.

•  Fukt et område av bordet som er litt større enn den matten som du skjærer med en 4-tommers filtrulle. Anvende det første laget av matten til bordet og mette den med harpiks. Flat ut matten og fjerne eventuelle luftbobler ved hjelp av en luft roller. Gjenta denne prosessen for hvert lag og la glassfiber stivne.

Tips og advarsler


  • Sørg for at all harpiks er katalysert før den kastes.