Hovudside

Pollen Vs. Frø Kjegler

by Walther

Pollen Vs.  Frø Kjegler

Bartrær har to typer kjegler: pollen kjegle og frøet kjegle. Noen bartrær har både kjegle typer på samme treet, noe som gjør det mulig for treet å pollinere seg selv. Krysspollinering oppstår når en tre produserer bare frø kjegler og må derfor bli befruktet av pollen drivende til frøet kjegler fra pollen kjegler som ligger på andre nærliggende trær.

Pollen Kjegler


Pollen kjegler er karakteristisk mindre og bredere enn frø kjegler. Pollen kjegler tendens til hvorhen og dø når pollen innenfor kjeglene har blitt sluppet å befrukte frøet kjegler. I sin sovende fase, kan et bartre knopp være mann, kvinne eller vegetative. Skille mellom bud typer på dette stadiet er bare mulig ved disseksjon. En ledetråd som kan hjelpe med pollen kjegle identifikasjon er beliggenheten. Frø kjegler tendens til å utvikle høyere opp i treet for å hjelpe til med spredning når frøene blir bestøvet.

Frø Kjegler


Seed kjegler blir ofte brukt for å identifisere data typen, fordi de skal være på eller under treet for en lengre tidsperiode. De slanke frø kjegle knopper svulmer for fire til seks uker til den røde eller grønne-tipped ovuliferous skalaer begynner å dukke opp. Skalaene tendens til å kaste seg oppreist fra kjeglen base og deretter henge nedover etter å akseptere pollen fra pollen kjegler for å starte frø utvikling og signal kjegle modenhet.

Arils


Noen bartrær har verken pollen eller frø kjegler. I stedet produserer tre frukt som delvis dekker frøene. Den kanadiske barlind er et eksempel på en Aril produserende nåletre som inneholder en kjøttfull tildekking å inneholde treets frø. For å hindre overflødig frø tap på grunn av dyr og fugl rovdyr som måtte ønske å mate på frukten av barlind, har dette treet tilpasset seg slik at frukten er giftig og frøene blir liggende uforstyrret.

Vitenskapelig Klassifisering og frøspredning


Kjegle-bærende bartrær, eller Bartrær, er klassifisert som gymnosperms (naken seeded) fordi deres ovules og frø ikke er omsluttet eggstokkene eller funnet i beskyttende frukt gulvbelegg. Hvis et bartre har både pollen og frø kjegler på det samme treet, er det ytterligere klassifisert som en diploid sporofyttskuddet. Når frøene er dannet etter pollinering skjer, til skalaer av kjeglen åpne slipper frøene for spredning av vann, vind og bevegelse av mennesker og dyr.