Hovudside

Hvordan Plant Mulberries i leirjord i Arizona

by Walther

Hvordan Plant Mulberries i leirjord i Arizona

Morbær trær er løvfellende dekorative trær som produserer deilig kollektiv frukt kjent som morbær. Søt og saftig, kan morbær spises fersk eller gjort om til velsmakende syltetøy og viner. Mens littleleaf morbærtre (Morus microphylla) er den eneste morbær sorten innfødt til Arizona, kan hvit morbær (Morus alba), rød morbær (Morus rubra) og svart morbær (Morus nigra) også dyrkes i Arizona hager eller hjemme landskap. Selv Arizona inneholder mye tung leirjord som kan gjøre frukttrær vanskelig å vokse, kan du enkelt endre jord for å gjøre den mer egnet.

Bruksanvisning


•  Velg et egnet planting plassering for morbærtre i hagen din eller hjemme landskapet. Se etter en full sol planting plassering som mottar seks til åtte timer med direkte sollys per dag. Velg et sted minst 15 meter i diameter for å gi din morbærtre med plassen den trenger for å vokse til modenhet.

•  Clear valgte planting plasseringen av eksisterende vegetasjon inkludert gress, ugress eller andre planter. Grave opp røttene av ugress og planter du fjerne for å hindre dem fra å vokse tilbake og avlede viktig fuktighet og næringsstoffer fra morbærtreet.

•  Endre tung leirjord ved planting sted å bedre drenering og gjøre jorden mer gjestfrie for din morbærtre. Spre en 3 tommers lag av alderen gjødsel over hele planting plassering. Toppe alderen gjødsel med en tomme av perlite og en tomme av grov byggmester sand. Arbeid endringene i jorden til en dybde på 12 til 15 inches til jevnt fordelt. Vanne planting plassering grundig og vente på at vannet skal synke ned i jorda.

•  Grav et plantehull for din morbærtre som er dobbelt så bred som treets rot ball, men grunt nok til at treet som skal plantes på samme nivå det ble plantet i sin barnehage container. Scarify sidene av plantehullet med en hånd rake for å gjøre det lettere for treet å danne et sterkt rotsystem i den nye plasseringen.

•  Center din morbærtre i sin forberedt plantehull. Legg akkurat nok av de fordrevne jord for å dekke røttene til treet. Tilsett vann til hullet til å bosette jord og eliminere eventuelle luftbobler. Vent til vannet å bli absorbert og deretter bruke de fordrevne jord for å fylle hullet resten av veien. Tamp på overflaten av jord med hendene og vann igjen.

Tips og advarsler


  • Morbær trær kan også dyrkes fra frø, men det kan ta 10 eller flere år for frø-vokst morbær trær å bære frukter.
  • Ikke la stående vann til basseng på bunnen av din morbærtre. Vannmettet jord kan føre til at røttene til treet for å råtne.