Hovudside

Wax flekkfjerning

by Walther

Wax flekkfjerning

Stearinlys er stor for å sette en romantisk atmosfære. De kan også gjøre hjemmet lukter fantastisk. Men hvis du i vanvare jogge en av disse lysene, kan voks søle eller splatter og forårsake en rot på bordet ditt, klærne dine eller på gulvet. Men fortvil ikke hvis dette skjer. Det finnes måter å fjerne voks fra tekstiler og overflater. Dette inkluderer voks fra smeltet fargestifter også. Først bestemme innholdet av flekken og hva som forårsaket det, og deretter prøve en av disse metodene for å fjerne voks flekken.

Eliminere Wax


Det første skrittet til å bli kvitt en voks flekken er å skrape bort så mye av voks som du kan. Bruk en sløv kniv eller en sparkel å skrape av voks. Hvis voks er på en hard overflate, vil dette være enkelt å gjøre. Hvis voks er i teppe, vil det være mer vanskelig, men prøv å fjerne så mye av voks rusk som mulig med sløv kniv.

Når du har fjernet så mye voks som du kan fylle en plastpose med is og la det sitte på flekken. Frysing voksen vil gjøre det vanskeligere. Deretter fortsetter å skrape voks. Pass på å ikke klø overflater.

Behandle den voksrester og Stain


Etter hoveddelen av voks er fjernet, tørk området med en løsning av vaskemiddel og vann. Hvis flekken er på vinyl fliser eller linoleum, legg en bit av teknisk sprit til en fuktig klut og tørk området. Hvis flekken er på stoff eller teppe, legge til et sted løfteren til stoffet. Tillate det å sette og deretter blot området med en klut.

Hvis voks flekken er på vaskbart gulvmateriale, legge en klut over stedet. Deretter trykker du en varm (ikke varmt) jern på stedet for å prøve å løsne noen rester av voks. Kluten skal absorbere flekken. Hvis en hvilken som helst fargestoff forblir i teppet, blot den med en oppløsning av isopropanol og vann. Bland en del alkohol til to deler vann. Gjelder ikke full styrke rensevæske til flekken som det kunne skade stoffet.

Prøv å teste noen behandlinger på skjulte deler av stoff eller tepper før du bruker behandlinger på hele flekken.

La overflaten tørke


Tørk overflaten eller stoff av blotting så mye av væsken borte som du kan og deretter la området lufttørke. For flater som vinyl eller glass, når området har tørket helt, kan du bruke en polish på overflaten hvis voksen gjort det kjedelig. Hvis voks beiset et tre overflate, bruk en pusseklut til buff treverket så det skinner. Sørg for å støvsuge tepper etter de tørker for å fjerne eventuelle biter av voks og rester fra renseløsning som fremdeles kan være i teppet.