Hovudside

Milimetric Tools Vs. SAE

by Walther

Milimetric Tools Vs.  SAE

The Society for Automotive Engineers (SAE) utvikler standardene som brukes for verktøy i romfart, bilindustri og kommersielle kjøretøy næringer. Noen standarder bruke den tradisjonelle engelske systemet og andre, det metriske systemet. I noen tilfeller verktøy som pipesett er tilgjengelig i begge sett av enheter. Mens konvertere mellom enheter er mulig, er det best å ha verktøy som er merket med målesystemet som kreves for den bestemte jobben.

Tradisjonell


De tre felles enheter for måling av distanse i den tradisjonelle engelske systemet er tomme, fot og verksted, hvor en yard tilsvarer tre meter og en fot tilsvarer 12 inches. Automotive verktøy som socket fastnøkkel som bruker den tradisjonelle engelske systemet er kjent som standard sett og er merket i trinn på inches som en fjerdedel, tre åttendedeler eller en halv tomme.

Metrisk


Enhetene i det metriske systemet er etablert av SI-systemet (SI). SI-enhet for avstand er måleren, hvor prefikser betegne multipler eller fraksjoner av en meter. For eksempel, er en millimeter en en tusendel av en måler og en centimeter er en hundredel av en meter. Metriske sett av automotive verktøy som socket skiftenøkler er merket i millimeter.

Konvertering


Konvertering mellom standard og metriske system er grei. Konvertere fra inches til millimeter multiplisere antall i inches med 25,4. Konvertere fra millimeter, multiplisere antall i millimeter ved 0,0394. Men mens det er mulig å konvertere mellom standard og metriske enheter, ikke kan eksistere verktøy som passer til konverterte størrelse.